Εναλλακτική ημερομηνία για τον ανώμαλο δρόμο

Οι καιρικές συνθήκες κάθε Φεβρουάριο με τους ισχυρούς πολλές φορές ανέμους και τις βροχοπτώσεις ελήφθησαν σοβαρά υπόψη από την ΕΑΣ Δωδεκανήσου στο πλαίσιο του προγραμματισμού για το περιφερειακό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στην Κω.

Στο καλεντάρι ο αγώνας έχει τοποθετηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου αλλά ως εναλλακτική ημερομηνία έχει σημειωθεί αυτή της 16ης του συγκεκριμένου μήνα σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Παρά το ότι οι διοργανωτές δεν έχουν καταλήξει ακόμη, πιθανότερος τόπος διεξαγωγής θεωρείται ο υδροβιότοπος, σε μικρή απόσταση από την πόλη της Κω, όπου για πρώτη φορά θα διεξαχθεί από την ΕΑΣ αγώνας δρόμου.

Το Σαββατοκύριακο εκείνο θα γίνει επίσης η γενική συνέλευση της ΕΑΣ με τη γιορτή βραβεύσεων και κοπής της πίτας της στο νησί του Ιπποκράτη.

Διοργάνωση-αγωνίσματα βάσει της γενικής προκήρυξης
Θα πραγματοποιηθούν αγωνίσματα Ανδρών – Γυναικών,  Κ23 (Νέων Ανδρών – Γυναικών), Κ20 (Εφήβων – Νεανίδων), Κ18 (Παίδων – Κορασίδων), Κ16 (ΠΠ-ΠΚ Α΄), Κ14 (ΠΠ-ΠΚ Β΄) και Κ12 (ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚ).

Οι αγώνες διεξάγονται με ευθύνη των Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ., είτε σε επίπεδο μίας  Ε.Α.Σ., είτε σε ομίλους γειτονικών Ε.Α.Σ. και διοργανωτές είναι οι Ενώσεις, στην περιοχή ευθύνης των οποίων διεξάγονται οι αγώνες. 

Συνδιοργανωτές μπορεί να είναι μετά από απόφαση της διοργανώτριας Ε.Α.Σ., η Περιφερειακή - Τοπική  Αυτοδιοίκηση και  σωματεία στίβου.

Δικαίωμα συμμετοχής
-Στους  αγώνες έχουν δικαίωμα  συμμετοχής  οι αθλητές  - αθλήτριες που ανήκουν στα σωματεία - μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. όπως ορίζεται στην τελευταία υπουργική απόφαση και στους οποίους - ες έχει εκδοθεί δελτίο αθλητικής ιδιότητας, ανεξάρτητα από το εάν ανήκουν σε σωματείο της διοργανώτριας Ε.Α.Σ και των Ε.Α.Σ. που συμμετέχουν στον όμιλο ή είναι αθλητές – αθλήτριες σωματείων από άλλες Ε.Α.Σ.

-Οι αθλητές – αθλήτριες, με δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., μπορούν να συμμετέχουν σε μία ή και περισσότερες διοργανώσεις «Αναπτυξιακοί αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος», ανάλογα με τους τόπους και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

-Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής και μαθητές – μαθήτριες, αλλά και ανεξάρτητοι δρομείς, χωρίς δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 

- Οι μαθητές – μαθήτριες θα συμμετέχουν ανάλογα με την ηλικία τους, στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία.

- Οι ενήλικοι δρομείς οι οποίοι δεν είναι μαθητές – μαθήτριες, θα συμμετέχουν στην ανώτερη ηλικιακή κατηγορία Α/Γ.

-Οι αναλυτικοί όροι συμμετοχής αυτών των αθλητών – αθλητριών, θα καθορίζονται από τις διοργανώτριες Ε.Α.Σ. και θα αναφέρονται στις ειδικές προκηρύξεις των αγώνων.