Έπεσε πολύ νερό στη Ρόδο και αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας

Μεγάλες ποσότητες βροχής έπεσαν σε όλο το νησί της Ρόδου το τελευταίο διήμερο χωρίς όμως να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες σε περιφέρεια και δήμο καθώς και η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή. 

Η βροχόπτωση που ξεκίνησε από το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ήταν συνεχής και επεκτάθηκε σε όλο το μήκος και πλάτος του νησιού φτάνοντας ακόμα και στη νότια Ρόδο, όπου είναι σπάνιο το φαινόμενο της βροχής τα τελευταία δύο χρόνια.

Όμως ακόμα και εκεί έβρεξε αρκετά, η βροχή ήταν ποτιστική και προκάλεσε ικανοποίηση στον αγροτικό κόσμο καθώς ήταν ευεργετική για τις καλλιέργειες.

Η καλή και ευεργετική βροχή προκάλεσε χαμόγελα αισιοδοξίας στους παραγωγούς, αν και χρειάζονται πολλές ακόμα βροχές για να καλυφθούν οι ανάγκες που προκάλεσε η ανομβρία των τελευταίων ετών, ενώ οι ποσότητες βροχής που έπεσαν σε όλο το νησί ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμες για το φράγμα Γαδουρά, αν και βρισκόμαστε περίπου τρία μέτρα πριν την υπερχείλιση.

Πλημμύρες στην Κω
Μεγάλες ποσότητες βροχής έπεσαν και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, όμως στην Κω δημιουργήθηκαν πλημμύρες λόγω της έντονης βροχόπτωσης χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψουν άνθρωποι.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς σημειώθηκε καταρρακτώδης βροχή με χαλαζόπτωση σε πολλά σημεία του νησιού, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν ποτάμια και να διακοπεί η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους.

Μάλιστα αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενώ η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

Αναφορικά με τις πλημμύρες στην Κω από την παράταξη “Όραμα και Δράση” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 
«Σαν άλλος Νέρωνας ο κος Κυρίτσης πήγε χθες να θαυμάσει τα έργα και τις ημέρες του την ώρα που οι άνθρωποι που επλήγησαν προσπαθούν για άλλη μία φορά να κλείσουν τις πληγές μόνοι τους.
Κάθε χρόνο, στα ίδια σημεία, τα ίδια προβλήματα και αποτέλεσμα κανένα.

Θέλουμε να ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του Δήμου της Κω, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που για ακόμα μία φορά βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Δυστυχώς οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι που όφειλαν να έχουν προνοήσει, για το μόνο που είναι ικανοί είναι να βάζουν διαφημίσεις στα ραδιόφωνα με τα λεφτά του Κωακού λαού. Αν έκαναν απλώς τη δουλειά τους δεν θα είχαν ανάγκη από καμία πληρωμένη, με τα λεφτά των Κώων δημοτών, διαφήμιση.

Το νησί βρίσκεται κυριολεκτικά στον αυτόματο πιλότο. Όχι απλώς δεν έγιναν καθαρισμοί εκεί που έπρεπε, εκεί που γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα, αμφιβάλουμε αν έστω έκαναν μία αυτοψία σε καίρια σημεία. Η μετά καταστροφής παρέμβαση δεν αποτελεί παράσημο για την απερχόμενη δημοτική αρχή. Η ουσία βρίσκεται στην πρόληψη και στις παρεμβάσεις που θωρακίζουν την ασφάλεια και τις περιουσίες των συνδημοτών μας.

Όπως πάντα κανείς δεν θα αναλάβει ευθύνες. Θα φταίει ο καιρός που έφερε βροχή, η κλιματική αλλαγή, η περιφέρεια, οι κακοί δημότες που πετούν μπάζα και ογκώδη αντικείμενα (αλλά κανείς δεν είδε και δεν άκουσε), η κακή αντιπολίτευση.

Οι εικόνες από την αυτοψία που διενεργήσαμε στην περιοχή μιλούν από μόνες τους.
Η δέσμευσή μας απέναντι στους συνδημότες μας ξεκάθαρη. Είναι ο τελευταίος χειμώνας που ζουν με την αγωνία του τι θα γίνει αν βρέξει».