«Πολακιστάν» εν έτει 2019...

«Πολακιστάν» εν έτει 2019...

«Πολακιστάν» εν έτει 2019...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 144 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Ελευθερία Φτακλάκη
Διεθνολόγος/πολιτικός επιστήμων Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου - τ. αντιπεριφερειάρχης Υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΚΙΝΑΛ

Τελικά φαίνεται ότι οι κυβερνώντες – ή κάποιοι από αυτούς - έχουν μια τελείως διαφορετική αντίληψη περί δημοκρατικής πολιτείας και κράτους δικαίου, από αυτή που έχει επικρατήσει στον πολιτισμένο κόσμο.

Αλλιώς δεν μπορεί να γίνει κατανοητό το παραλήρημα του κ. Πολάκη, ο οποίος ως εν ενεργεία υπουργός εγκαλεί ονομαστικά δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και τους εντέλει να ενεργήσουν σε συγκεκριμένες υποθέσεις προς την κατεύθυνση που ο ίδιος θέλει, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τι σημαίνει αυτή του η πράξη:

παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, ακύρωση του κράτους δικαίου ιδίως σε επίπεδο ποινικής δικονομίας (το τεκμήριο της αθωότητας του κάθε κατηγορουμένου που πρέπει αποδεδειγμένα να ανατραπεί και όχι με φωνασκίες και απλές αναφορές), έκθεση σε κίνδυνο (άρα μήπως απόπειρα εκφοβισμού) λειτουργών της δικαιοσύνης με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους ως "κωλυσιεργούντες", και όλα αυτά στο βωμό του δόγματος "θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή".

Αναδιφώντας την ιστορία δεν μπορώ να μην αναλογιστώ ότι τέτοιες πρακτικές εφάρμοζαν καθεστώτα όπως αυτό του Πολ-Ποτ και των Ερυθρών Χμέρ στην Καμπότζη που καθιστούσαν ύποπτο και κατέστρεφαν -πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και ενίοτε βιολογικά - κάθε διαφωνούντα.

Στην Ελλάδα φαίνεται πως ένας άλλος Πολ, ο κύριος Πολάκης, δημιουργεί - και, αναρωτιέται κάποιος, με τις ευλογίες των συντρόφων του και ιδίως του πρωθυπουργού (;;;) - το δικό του καθεστώς με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Καλώς ήρθαμε στο «Πολακιστάν» εν έτει 2019...

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B