Οι Δωδεκανήσιοι... βλέπουν εξωτερικό

Το 2018 έφυγε και άφησε πίσω του πολλές όμορφες αναμνήσεις. Μετάλλια, διακρίσεις, σπουδαίες στιγμές για τον ελληνικό στίβο, που για μία ακόμη χρονιά κατάφερε να βρεθεί ψηλά σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Το 2019 θα είναι μια γεμάτη χρονιά με πολλές προκλήσεις για τους πρωταθλητές όλων των ηλικιών. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στη Γλασκώβη είναι χρονικά η πρώτη μεγάλη στάση της σεζόν, ωστόσο η μεγαλύτερη διοργάνωση του 2019 είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, το οποίο θα γίνει στην Ντόχα στα τέλη του ερχόμενου Σεπτέμβρη.

Νωρίτερα, οι πρωταθλητές μας θα διεκδικούν την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων (Μπίντγκοζ, 9-11/9). Το καλοκαίρι το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο σπουδαίες διοργανώσεις σε επίπεδο μικρότερων κατηγοριών, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 (Γκέβλε 11-14/7) , στο οποίο η χώρα μας αναμένεται να έχει δυνατή συμμετοχή και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 (Μπόρας 18-21/7).

Σε όλες τις παραπάνω διοργανώσεις είναι πολύ πιθανό να δούμε και Δωδεκανήσιους λόγω του υψηλού επιπέδου τους ως συνέχεια του σημαντικού αναπτυξιακού προγράμματος και σε τοπικό επίπεδο από την ΕΑΣ, ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια σε όσα νησιά διαθέτουν στάδια ικανά να φιλοξενήσουν αγώνες.  Οι επόμενοι μήνες λοιπόν θα έχουν πολύ ενδιαφέρον για το πώς θα κυλήσουν οι διοργανώσεις και κυρίως οι αγώνες που μπορεί να επιτευχθούν όρια για τα «εισιτήρια» των διεθνών συναντήσεων.