Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη κακοκαιρία και στη Ρόδο!

Συναγερμός για το ενδεχόμενο κακοκαιρίας σήμανε χτες στο δήμο της Ρόδου μετά από σχετική ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας γύρω από τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, χτες μετά από επείγουσα ενημέρωση, οι υπηρεσίες του δήμου τέθηκαν σε επιφυλακή καθώς για σήμερα και αύριο (Παρασκευή και Σάββατο) δεν αποκλείεται ακόμα και να χιονίσει στους ορεινούς όγκους του νησιού και σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο, όπως περιοχή Έμπωνα και Αγίου Ισιδώρου.

Αμέσως οι πάντες τέθηκαν σε ετοιμότητα και ειδοποιήθηκαν οι χειριστές των μηχανημάτων του δήμου ώστε να βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο, με αποτέλεσμα αν χρειαστεί να επέμβουν και να καθαρίσουν τους δρόμους για να μην αποκλειστούν οι ορεινές κοινότητες. Η δημοτική αρχή εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε ό,τι και αν συμβεί.

Σε ό,τι αφορά τις βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν και κατά τη χτεσινή μέρα και μάλιστα για ορισμένα διαστήματα ήταν έντονες και συνοδεύτηκαν από χαλάζι, δυνατές ριπές ανέμων και χαμηλές θερμοκρασίες. Παρά τις μεγάλες ποσότητες βροχής δεν προέκυψαν σοβαρά προβλήματα αλλά απεναντίας σε αγροτικές περιοχές αυτές απορροφήθηκαν από τη διψασμένη γη των τελευταίων ετών με αποτέλεσμα να μην τρέξουν ούτε τα ποτάμια.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν στο τέλος της εβδομάδας, όμως νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει και πάλι τη χώρα σύντομα με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.