Επένδυση από τον ΝΟΡ τα προπονητικά CAMP

Με προπονητικό CAMP και  διασυλλογικό αγώνα για σκάφη τύπου optimist,  Laser 4,7 και radial, που είναι αφιερωμένος για 10η χρονιά στη μνήμη του δικηγόρου Μανώλη Ρουσάκη, που υπήρξε Νομικός Σύμβουλος  και επίτιμο Μέλος  του, κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά  ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου, σε συνδιοργάνωση με την  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η διοργάνωση αυτή μάλιστα ξεκίνησε στις 3 και θα ολοκληρωθείς στις 6 του μήνα. 

Με την Οργάνωση και τη διεξαγωγή των  ιστιοπλοϊκών CAMP, (σεμινάρια ιστιοπλοΐας και ιστιοδρομίες),  ο ΝΟΡ, έχει ανοίξει   άλλο ένα κεφάλαιο στη θεματολογία του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος (αθλητικός τουρισμός)  των φορέων του τόπου μας, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, αφού έχει τη δυνατότητά να διαθέτει ιστιοπλοϊκά σκάφη στους συμμετέχοντες, μειώνοντας σημαντικά το κόστος  παρουσίας των ενδιαφερόμενων αθλητών, τόσο των ομίλων της χώρας μας όσο και του εξωτερικού. 
Στο φετινό camp έχουν δηλώσει συμμετοχή 45 αθλητές από τους καλύτερους στην κατηγορία τους στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. 

Η επιλογή για την οργάνωση αυτών των αγώνων δεν είναι τυχαία. Ο  Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαριέττα   Παπαβασιλείου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Νικολής, εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού, έχουν  αγκαλιάσει το γεγονός και με προσωπικό ενδιαφέρον κατέβαλαν  κάθε δυνατή προσπάθεια για την αρτιότερη οργάνωση, συμμετέχοντας ως συνδιοργανωτές. 

Το ΔΣ του Ν.Ο. Ρόδου ανταποκρινόμενο στηνκαταστατική του υποχρέωση και στην κοινωνική του ευθύνη,  έχει πρώτη προτεραιότητα την καλλιέργεια των ναυταθλημάτων (ιστιοπλοΐα-κολύμβηση-πόλο-κωπηλασία-κανό-καγιάκ), ώστε να δώσει υγιή διέξοδο στη νεολαία του νησιού μας προφυλάσσοντάς την από τον καταιγισμό των προκλήσεων.

Παράλληλα όμως  και θέλοντας να επιβεβαιώσει την ποιοτική του αναβάθμιση και τις υψηλές του φιλοδοξίες, βασιζόμενο στην πιστοποιημένη τεχνογνωσία των στελεχών του, την πληρότητα των εγκαταστάσεών του αλλά και στη διάθεση και χρήση 30 σχεδόν καινούργιων  σκαφών LASER με πλήρη εξοπλισμό για τις κατηγορίες STD και RDL και 30 R-SX επίσης καινούριων, πιστεύει πως έχει δημιουργήσει σε υψηλό βαθμό υποδομές, εγκαταστάσεις-εξοπλισμό, ώστε να αναπτύξει τα αθλήματα που καλλιεργεί και να στηρίξει την προετοιμασία ομάδων και αθλητών από όλο τον κόσμο.

Στηριζόμενοι στη μοναδική ομορφιά της Ρόδου που την έχει αναδείξει σε έναν από τους πιο περιζήτητους  προορισμούς της Ευρώπης , στην εύκολη πρόσβαση, στην ιδανική τοποθεσία των εγκαταστάσεών του στην είσοδο της μαρίνας Μαντρακίου, στις μοναδικές στην Ευρώπη καιρικές συνθήκες όσον αφορά τις ελάχιστες θερμοκρασίες την περίοδο του χειμώνα, με τις μειωμένες για αθλητικές δραστηριότητες τιμές των ξενοδοχείων, αλλά και τη δυνατότητα να μετακινούνται αθλητές ιδιαίτερα από ευρωπαϊκές χώρες δίχως την επιβάρυνση του κόστους μεταφοράς των σκαφών, που θα τους παραχωρούνται, αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών, για να καταστεί ο Ν.Ο. Ρόδου, αγαπημένος ιστιοπλοϊκός προορισμός κορυφαίων ιστιοπλόων απ’ όλη την Ευρώπη.

Ο ΝΟΡ ευχαριστεί θερμά: 
-Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που στηρίζει οικονομικά τη διοργάνωση. 
-Τη Ναυτιλιακή BLUE STAR FERRIES, για την έκπτωση που παρείχε για τη μεταφορά των αθλητών, προπονητών, συνοδών, οχημάτων, των τρέιλερ με φουσκωτά και τα σκάφη των αθλητών.
 - Την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για την τεχνική υποστήριξη που παρέχει. 

Το Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου, οι προπονητές οι αθλητές και τα ενεργά μέλη του,  απευθύνουν  στην κοινωνία της Ρόδου τις θερμότερες ευχές τους  για υγεία, αγάπη και ευτυχία το νέο έτος 2019 και προσκαλούν κάθε φίλο της θάλασσας στην κοπή της βασιλόπιτας, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, εορτή των Θεοφανείων, αμέσως μετά τον αγιασμό των υδάτων, υποσχόμενοι ότι θα είναι κοντά στη νεολαία μας επενδύοντας στον αθλητισμό που είναι το μέλλον της πόλης μας.