Ανακατεύει την τράπουλα  για τις εκλογές ο δήμαρχος Ρόδου

Μετά τις 7 Ιανουαρίου αναμένεται να ανακοινώσει ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος το νέο σχήμα διοίκησης του δήμου Ρόδου, με το οποίο θα πορευτεί μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ορισμένοι από τους αντιδημάρχους υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους πριν ακόμη λήξει το 2018 και τις έθεσαν στη διάθεση του δημάρχου, ενώ σταδιακά υποβάλλουν παραίτηση και οι υπόλοιποι.

Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και ο ορισμός των νέων αντιδημάρχων αναμένεται να γίνει εκτός απροόπτου μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι και πέρσι ο κ. Χατζηδιάκος είχε ανακοινώσει τα ονόματα των αντιδημάρχων-συνεργατών του αμέσως μετά τα Θεοφάνεια, στις 12 Ιανουαρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο… “υπουργικό συμβούλιο” του δήμου Ρόδου θα χαρακτηρίζεται από κάποιες διαφοροποιήσεις και αλλαγές στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει ο κ. Χατζηδιάκος, με σκοπό να βελτιωθεί η λειτουργία της δημοτικής αρχής.

Άλλωστε θα έχουμε εκλογές σε λίγους μήνες και για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος επιδιώκει να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό σχήμα διοίκησης ευέλικτο και λειτουργικό που θα οδηγήσει την παράταξη στη μάχη για τις εκλογές, με δεδομένο ότι η εκλογική αναμέτρηση θα περιλαμβάνει πολλούς αντιπάλους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του κ. Χατζηδιάκου πέρσι είχαν οριστεί έντεκα αντιδήμαρχοι στους οποίους μεταβίβασε πλήθος αρμοδιοτήτων με σκοπό την αποκέντρωση και την καλύτερη λειτουργία της δημοτικής αρχής.

Θεωρείται πάντως σίγουρο ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τα πρόσωπα που είχαν καταλάβει τις θέσεις αυτές θα παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα του δήμου, αλλάζοντας ίσως αντικείμενο, ενώ δεν αποκλείεται και η εισαγωγή νέων προσώπων στο σχήμα διοίκησης, κάτι που ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα.

Τις θέσεις των αντιδημάρχων κατείχαν μέχρι πρόσφατα οι: Σάββας Διακοσταματίου  Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων και Προμηθειών, Μιχάλης Παλαιολόγου Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Τροχαίου Υλικού και Μηχανημάτων και Ανταπόκρισης στον Πολίτη Δ.Ε. Λινδίων και Νότιας Ρόδου, Γιώργος Πόκκιας αντιδήμαρχος ανάπτυξης πρωτογενούς τομέα και επιχειρηματικότητας, υποστήριξης επενδύσεων και απασχόλησης και ανταπόκρισης στον πολίτη ΔΕ Καλυθιών, Αφάντου και Αρχαγγέλου, Τέρης Χατζηιωάννου αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού μεσαιωνικής πόλης και μνημείων, Άννα Ζωάννου αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, ισότητας δύο φίλων τρίτης ηλικίας ΑΜΕΑ και εθελοντισμού, Φλώρα Ροδίτη-Κρεμαστινού αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και πρασίνου και εμφάνισης της πόλης, Βάσω Παπαδημητρίου-Ξεπαπαδάκη αντιδήμαρχος προγραμματισμού διοίκησης και ληξιαρχείου, Μαρίζα Χατζηλαζάρου αντιδήμαρχος τουρισμού διεθνούς προβολής απόδημων Ροδίων και διασύνδεσης δήμου με ΑΕΙ, Αγαπητός Πάλλας αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας και ανταπόκρισης στον πολίτη ΔΕ Καμείρου και Ατταβύρου, Γιάννης Κορωναίος αντιδήμαρχος προσχολικής αγωγής, παιδείας και δια βίου μάθησης και Δημήτρης Τσίκκης αντιδήμαρχος νέων τεχνολογιών ΚΕΠ, διαφάνειας και ανταπόκρισης στον πολίτη ΔΕ Ιαλυσού και Πεταλούδων.