Μικτές Δωδεκανήσου: Πρεμιέρα από την καλή κι απ’ την … ανάποδη

Μικτές Δωδεκανήσου: Πρεμιέρα από την καλή κι απ’ την … ανάποδη

Μικτές Δωδεκανήσου: Πρεμιέρα από την καλή κι απ’ την … ανάποδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 327 ΦΟΡΕΣ

Με νίκη 3-2 επί των Κυκλάδων ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μικτών Ομάδων οι Παίδες, την ήττα με 2-1 γνώρισαν οι Νέοι

Γλυκόπικρη γεύση άφησε το ντεμπούτο των μικτών ομάδων της ΕΠΣΔ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ, το οποίο ξεκίνησε χθες στη Σύρο.

Τα δύο παιχνίδια που έγιναν στο γήπεδο της Ερμούπολης ήταν θρίλερ και κρίθηκαν στο φινάλε, με τους Παίδες του Θεόδωρου Θεοδώρου να φτάνουν στη νίκη με 3-2 και τους Νέους του Γιώργου Τριχιά να γνωρίζουν την ήττα με 2-1.

Οι Παίδες

Μπόλικες συγκινήσεις πρόσφερε στους φίλους του ποδοσφαίρου το παιχνίδι των ομάδων Κ 14. Δωδεκάνησα και Κυκλάδες πρωταγωνίστησαν σ’ ένα αμφίρροπο μπρα ντε φερ, το οποίο κρίθηκε στη λεπτομέρεια που είχε σε περίσσευμα το συγκρότημα του Θεόδωρου Θεοδώρου.

Η μικτή Δωδεκανήσου προηγήθηκε με το «καλημέρα». Στο 40’’, ο Πιζάνιας έκλεψε έξω από τη μεγάλη περιοχή και με εξαίσιο σουτ από τα όριά της, έστειλε την μπάλα πρώτα ψηλά στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Η απάντηση των οικοδεσποτών ήρθε στο 14’ με υπέροχο σουτ του Παντελαίου, στο 30’ ο ΠΙζάνιας ζευγάρωσε τα προσωπικά του τέρματα με διαγώνιο πλασέ από θέση τετ α τετ, ενώ η δεύτερη ισοφάριση ήρθε στο 38’ με καταπληκτικό πλασέ στην κίνηση από τον Κάτρη.

Στο 41’ ο Κακακιός κέρδισε πέναλτι, ωστόσο ο Ζαγοράρης στέρησε από τον Πιζάνια το χατ τρικ, με φοβερή εκτίναξη στη δεξιά γωνία του. Λίγο αργότερα ο Κακακιός αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ και στο 63’ πήρε το αίμα του πίσω, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 με ωραία ατομική προσπάθεια και πλασέ.

Οι συνθέσεις:

Δωδεκάνησα

Κάλιαρος, Λεντζάς, Σαββάκης, Υδραίου (37΄Καρανικολάου), Πεταυράκης, Κελόγλου, Κακακιός, Σκαλέρης (65’ Σαρηγιάννης), Πιζάνιας, Σάββας (66’ Παπαχαραλάμπους), Ράμος (66’ Γιωργαλής)

Κυκλάδες

Ζαγοράρης, Κυρίτσης, Γιαουπάι (49’ Ορφανός), Ψαρράς, Φέρρης, Βαμβακούσης, Μακρυωνίτης (44’ Κουρέτα), Παντελαίος, Γιαννακόπουλος, Κάτρης (60’ Λέκκας), Φιλιππούσης (60’ Πετράς)

Οι Νέοι

Παρόμοιο παιχνίδι από την… ανάποδη διεξήχθη στην Ερμούπολη σε επίπεδο Νέων.

Η ομάδα Κ 16 των Κυκλάδων προηγήθηκε μόλις στο 5’ με πλασέ του Ευμορφόπουλου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε φθηνό λάθος στα όρια της μικρής περιοχής, έδωσε χώρο στους Δωδεκανήσιους και προσπάθησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Το συγκρότημα του Γιώργου Τριχιά άργησε να βρει καθαρό μυαλό και πατήματα, στο δεύτερο ημίχρονο πάντως ανέβασε «στροφές» και άρχισε να απειλεί. Η ισοφάριση ήρθε στο 50’ , όταν ο Κουλλαλί τελείωσε με κοντινή προβολή την παράλληλη σέντρα του Κοντού, η μικτή Δωδεκανήσου συνέχισε να έχει το πάνω χέρι, έχασε δύο τρεις μεγάλες ευκαιρίες και στο τέλος την «πάτησε» από στημένη φάση.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 80’, ο Σιμόπουλος βγήκε πρώτος πάνω στην μπάλα και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ των Κυκλάδων.

Οι συνθέσεις:

Δωδεκάνησα

Ήλιος, Ζερβός (72’ Κορνάρος), Παπασταματίου (60’ Σαλπιγκτίδης), Σταματούλας, Καραμανώλης, Κότζα, Κοντός, Μαγκούλιας, Ρουτζιέρης, Αναγνώστου (54’ Χατζηκυριαζής), Κουλλαλί (72’ Συρίμης)

Κυκλάδες

Πανταζής, Μανδηλαράς, Πάπα, Κρεμμύδας, Γαληνός, Σκιαδάς, Διακογιάννης (48’ Χριστόπουλος, 69’ Σιμόπουλος), Ευμορφόπουλος (54’ Ξυδάκης, 69’ Γουρνάς), Σαρρής, Λέκκας, Γκούφας

Στα έτερα παιχνίδια της πρεμιέρας, οι Παίδες και οι Νέοι της Λέσβου επιβλήθηκαν των μικτών Σάμου με 4-1και 5-0 αντίστοιχα.

Επόμενος αντίπαλος της Δωδεκανήσου είναι, τη Δευτέρα, η ΕΠΣ Σάμου.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους