Ταλαιπωρία επιβατών που επρόκειτο να ταξιδέψουν για Θεσσαλονίκη εξαιτίας του καιρού

 

Μεγάλη η ταλαιπωρία των επιβατών που  έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν προς και από το αεροδρόμιο Μακεδονία στη συμπρωτεύουσα, καθώς ο καιρός έχει προκαλέσει "αναταράξεις" στο πρόγραμμα των πτήσεων.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ethnos.gr νέα προβλήματα παρουσιάστηκαν από το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει από το απόγευμα της Πέμπτης  όλη τη χώρα 

Δεν κατάφεραν να προσγειωθούν άλλα δύο αεροπλάνα αργά το απόγευμα της Παρασκευής (04/01) στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω των θυελλωδών ανέμων και της πυκνής ομίχλης  που έχει σκεπάσει τις πίστες. 

Βόλτες για περισσότερο από δύο ώρες έκανε  ο πιλότος της Olympic Air χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μακεδονία με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Αθήνα.

Νωρίς το απόγευμα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν μία πτήση από Ρόδο, μία από Μόσχα και άλλες δύο από Αθήνα . 

Σε περισσότερες από δέκα πτήσεις παρατηρείται καθυστέρηση στις αφίξεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία. 

Καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος παραμένουν οι επιβάτες των πτήσεων  ΟΑ 37126 και ΟΑ 128 από Αθήνα με προορισμό την  Θεσσαλονίκη 

Με καθυστέρηση περισσότερων από δύο ώρες αναμένεται να προσγειωθούν οι πτήσεις εξωτερικού (Γερμανία) από τα Ντίσελντορφ και το Μέμιγκεν ενώ η πτήση των τουρκικών αερογραμμών από Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκε. 
Σε ότι αφορά τις αναχωρήσεις η προγραμματισμένη απογευματινή πτήση (19:40) της Olympic Air (OA123) από Θεσσαλονίκη για Αθήνα ακυρώθηκε, ενώ η προγραμματισμένη πτήση (FR 1879) για το αεροδρόμιο Μέμιγκεν δεν πραγματοποιήθηκε με το αεροδρόμιο Μακεδονία να ανακοινώνει νέα ώρα αναχώρησης για τις 22:40.

Παράλληλα, η βραδινή (21:35) πτήση  (ΤΚ 1894) της Turkish Airlines με προορισμό την Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκε.