Δημήτρης Γάκης: «Ανοικτά τα κύρια Μουσεία της Δωδεκανήσου όλο το χρόνο»

Δημήτρης Γάκης: «Ανοικτά τα κύρια Μουσεία της Δωδεκανήσου όλο το χρόνο»

Δημήτρης Γάκης: «Ανοικτά τα κύρια Μουσεία της Δωδεκανήσου όλο το χρόνο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 150 ΦΟΡΕΣ

Την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνης Ζορμπά για την ένταξη του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου και της Ακρόπολης της Λίνδου στους χώρους με επταήμερη λειτουργία και τη διεύρυνση του χειμερινού ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της Χώρας, χαιρέτησε με δήλωσή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης:

«Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ για τη διεύρυνση του χειμερινού ωραρίου λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων της Χώρας καθώς και η ένταξη του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου και της Ακρόπολης της Λίνδου στη Ρόδο στους χώρους με επταήμερη λειτουργία, αποδεικνύει τη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στην προβολή και την αξιοποίηση του πολιτισμικών πόρων της Ελλάδας.

Παράλληλα, με την απόφαση αυτή, αναγνωρίζεται το μέγεθος τόσο της πολιτιστικής αξίας όσο και της συμβολής στην εθνική οικονομία του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου και της Ακρόπολης της Λίνδου. Συνδέεται άρρηκτα ο πολιτισμός με τον τουρισμό και προχωρούμε ένα βήμα μπροστά προς τον αναπτυξιακό στόχο μας για συνεχή λειτουργία των σημαντικότερων μνημείων της Χώρας σ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ταυτόχρονα, μας δίνεται μια ακόμη ευκαιρία να σκεφτούμε για το πώς μπορούμε να εντάξουμε αρμονικά τα μνημεία και τα μουσεία μας στο σύγχρονο τρόπο «ολιστικής» οικονομικής δραστηριότητας, όπως είναι για τα νησιά μας οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που προσελκύουν επισκέπτες στη Δωδεκάνησο σ’ όλες τις εποχές του χρόνου.

Με σύμμαχο μας τις στοχευμένες πολιτικές επιλογές, θεσμικά, αλλά και τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες που μειώνουν στην πράξη τις ανισότητες στις υποδομές μεταξύ μεγάλων και μικρών πολιτιστικών χώρων, αν τις αξιοποιήσουμε κατάλληλα και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρότασή μας για επέκταση λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου της Καλύμνου, σε περιόδους που προτιμούν να επισκέπτονται το νησί ταξιδιώτες και περιηγητές για αναρριχητικό / ορειβατικό τουρισμό, μπορεί να αποτελέσει ένα καλό υπόδειγμα συνέργειας πολιτισμού – τουρισμού στη νησιωτική χώρα.

Η επιτυχημένη συνέργεια του ποιοτικού τουρισμού, της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της προβολής των θησαυρών της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, θα συμβάλλει τόσο στην οικονομική και την κοινωνική ζωή των νησιών μας όσο και - αυτό είναι ίσως το πιο ελπιδοφόρο - στον στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της νησιωτικής μας Περιφέρειας. Για να καταστεί η Δωδεκάνησος ένας διεθνής πολιτιστικός και τουριστικός προορισμός 365 ημέρες το χρόνο»

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης