Η μεγάλη γιορτή της  δωδεκανησιακής ποδηλασίας

Μια εκδήλωση που έλειπε από την τοπική μας ποδηλασία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο ξενοδοχείο PLAZA και αφορούσε την κοπή της πίτας από την ΤΕ-ΕΟΠ Δωδεκανήσου καθώς και τις βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών κι αθλητριών για το 2018.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής, Γιάννης Παπασταματάκης με τα νεοεκλεγέντα μέλη της, είχαν τη χαρά να βρεθούν με όλους όσοι είναι κοντά στο άθλημα και δίνουν ό, τι καλύτερο μπορούν προκειμένου η δωδεκανησιακή ποδηλασία να αναπτύσσεται συνεχώς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Μιχάλης Τσουβαλάς, η περιφερειακή σύμβουλος Χαρούλα Γιασιράνη, ο αντιδήμαρχος Ρόδου, Τέρης Χατζηιωάννου, ο κος Παπασταματίου από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο Τάκης Μιχαηλίδης ως υπεύθυνος για τα Island Games και εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Γιάννης Παπασταματάκης ξεκίνησε την εκδήλωση με τους είκοσι πέντε αγώνες που θα διοργανωθούν το 2019 στη Ρόδο και την Κω, μεταξύ αυτών το Rhodes Tour αλλά και το KOS UCIGRAN FONDO με σημαντικούς ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο. Εν συνεχεία βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι ποδηλάτες απ’ όλες τις κατηγορίες και συγκεκριμένα από Μίνι Μικρά Αγόρια-Μίνι Μικρά Κορίτσια, Μίνι Μεγάλα Αγόρια-Μίνι Μεγάλα Κορίτσια, Παμπαίδες-Παγκορασίδες, Παίδες-Κορασίδες, Έφηβους-Νεανίδες, Άνδρες-Γυναίκες και Μάστερς. Σημαντικότεροι ποδηλάτες στις μεγάλες αγωνιστικές κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών ήταν ο Κυριάκος Παπασταματάκης από τον Ροδήλιο και η Ελένη Τσαβαρή του «Μεσόγειος». Κορυφαία ομάδα αναδείχθηκε ο Ροδήλιος ως ψηλότερα βαθμολογημένος σύλλογος στην κατάταξη της ΕΟΠ από τα Δωδεκάνησα.

Επίσης βραβεύτηκαν οι παρακάτω αθλητές: Βασίλης Ζαννάκης, Ανδρέας Καλαθενός, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Φωτεινή Νικήτα, Έλενα-Λυδία Σπανού, Νικόλαος Δράκος, Σταμάτιος Σαββάκης, Ιάκωβος Κούρος, Ιωάννης Μιαούλης, Παναγιώτα Μπέντα, Μιχαήλ Σαββάκης, Μιλτιάδης Χαρόβας, Αγγέλικα-Δανάη Σιφουνιού, Τιμόθεος Σιφουνιός, Βασιλεία Φωκιανού, Σωτήριος Κουφός, Αντώνιος Γρηγοριάδης, Μαρία Στεφανάκη, Κωνσταντίνος Βιτζηλαίος. Ξεχωριστή βράβευση υπήρξε για τον Γιώργο Χατζημάρκο ως εκπροσώπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον Τέρη Χατζηιωάννου για λογαριασμό του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ, την Τροχαία Ρόδου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τον Σπύρο Τάντη ως αλυτάρχη των αγώνων και τον Τάκη Μιχαηλίδη.