Τον Σταυρό έπιασε και πάλι ο Δημήτρης Κανάρης στην Κω

Τον Σταυρό έπιασε και πάλι ο Δημήτρης Κανάρης στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 845 ΦΟΡΕΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα παρά τον άστατο καιρό και το τσουχτερό κρύο, εορτάστηκαν σήμερα στην Κω τα Θεοφάνεια (την ώρα της τελετής Αγιασμού των υδάτων βγήκε ο ήλιος).

Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν το πρωί τη θεία λειτουργία και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού που τελέσθηκε στον ιερό ναό του Αγ. Παύλου Κω όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος και παρέστησαν σύσσωμες οι τοπικές αρχές, ενώ στη συνέχεια συνόδεψαν την πομπή με τις δέουσες τιμές (προπορευόταν η Φιλαρμονική του Δήμου της Κω υπό την Διεύθυνση του μαέστρου Θανάση Πουλιού και άγημα του στρατού) μέσω της οδού Θεμιστοκλέους και της παραλιακής στην ξύλινη προβλήτα πίσω από τη ΔΕΗ, όπου και έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού .

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιωμένος από τις τοπικές αρχές, τον Βουλευτή Η. Καματερό, τον Δήμαρχο Κω Γ. Κυρίτση, τον Έπαρχο Γ. Χαλκιδιό, την επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, τον Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχο Λ. Ναζίφη, τον Αστυνομικό Δντή Κ. Κοκορόσκο, τον Αντιδήμαρχο Δ. Γερασκλή, δημοτικούς, περιφερειακούς και τοπικούς συμβούλους, τον Αντιπρόεδρο του ΔΙΙΚ Ν. Μανούση, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών τέλεσε τον μεγάλο Αγιασμό, ενώ τις προφητείες του Ησαΐα ανέγνωσαν ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης και ο Βουλευτής Η. Καματερός.

Στην ξύλινη προβλήτα πριν τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού (κατά την ανάγνωση του Ευαγγελίου) ο Σεβασμιώτατος έδωσε στον Δήμαρχο και τον Βουλευτή τα δύο περιστέρια τα οποία και άφησαν να πετάξουν, μόλις αναγνώσθηκε η Ευαγγελική περικοπή για το Πνεύμα εν είδη περιστεράς.

Ακολούθησε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα, οπότε και βούτηξαν περίπου 30 θαρραλέοι κολυμβητές μικροί και μεγάλοι για να πιάσουν τον σταυρό.

Παράλληλα σκάφος του Λιμενικού αλλά και το Blue Star βρίσκονταν παραπλέοντα.

Τον σταυρό έπιασε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο φίλος, Δημήτρης Κανάρης (τρίτη φορά που βουτάει και δεύτερη που πιάνει τον σταυρό), ενώ σε όλους τους κολυμβητές ο Σεβασμιώτατος μοίρασε από ένα μικρό σταυρό για ευλογία.

Πηγή: aegeanews.gr

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο