Καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού

Ούτε μέρα δεν κατάφερε να μειώσει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, 38χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής την πρωτόδικη ποινή των έξι ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί για υπόθεση απόπειρας βιασμού σε βάρος τουρίστριας στην Κω, όπου κατηγορούνταν.

Η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, έγινε χθες και το δικαστήριο έκρινε ένοχο (όπως και πρωτόδικα) τον αλλοδαπό. Σημειώνεται πως η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά πριν από περίπου ένα χρόνο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, όπου ο 38χρονος κατηγορούνταν για βιασμό.

Όμως τελικά το πρωτόδικο δικαστήριο είχε μετατρέψει την κατηγορία σε απόπειρα βιασμού και τον είχε κρίνει κατά πλειοψηφία ένοχο, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 6 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όλα φέρονται να έγιναν στις 5 τα ξημερώματα στις 17 Ιουλίου 2005 σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) στην Κω. Εκεί στις τουαλέτες του καταστήματος ο 38χρονος Αλβανικής καταγωγής κατηγορείται ότι χρησιμοποιώντας σωματική βία εξανάγκασε τη Βρετανίδα σε εξώγαμη συνουσία.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Μιχάλης Καντιδενός.