Σύμη: Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη καί λαμπρότητα πανηγύρισε την 7η Ιανουαρίου 2019 τη Σύναξη του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου καί Βαπτιστού Ιωάννου, ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ι. Ναός του Αγίου Ιωάννου Σύμης, με τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών.

Το εσπέρας των Θεοφανείων, παραμονή της εορτής, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου υπό του Πανοσιολ. Καθηγουμένου της Ι. Μονής Πανορμίτου Αρχιμ. Αντωνίου Πατρού, του Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτοπρ. Στεφάνου Μακρή, των λοιπών Εφημερίων της Νήσου καί του Διακόνου μας. Προχθές το πρωί, ομοίως ο Σεβ. Ποιμενάρχης  κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε εις τον Όρθρον μετ’ Αρτοκλασίας καί τέλεσε την Θ. Λειτουργία, μέ συλλειτουργούς του άπαντες τους ως άνω Κληρικούς.

Τα αναλόγια λάμπρυναν ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ναού κ. Δημοσθένης Γιανναράς και ο Ιεροψάλτης κ. Αγαπητός Μιχελλής, περιστοιχιζόμενοι και εξ’ ετέρων, ενώ συμμετείχαν και παιδιά της νεοσύστατης Χορωδίας τοῦ Φροντιστηρίου Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη  Διεύθυνση του Καθηγητού Μουσικής κ. Μερκουρίου Γιανναρά.

Τον Θείο Λόγο, εκήρυξε διδακτικότατα ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ο οποίος ανεφέρθη στη σεβασμία μορφή του Τιμίου Προδρόμου, αναλύοντας θεολογικώς τη θεία αποστολή καί τον βαρυσήμαντο ρόλο του κατά τη Βάπτιση του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό. Μετά την Απόλυση πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ι. Εικόνος πέριξ του Ι. Ναού, συμμετεχόντων των τοπικών Αρχών, με επικεφαλής τόν Δήμαρχο Σύμης κ. Ελευθ. Παπακαλοδούκα και Μέλη τοῦ Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, με τη μέριμνα του αεικίνητου Εφημερίου Πρωτοπρ. Στεφάνου Μακρή, του δραστήριου Εκκλησιαστικοῦ Συμβουλίου της ἐνορίας καί των κυριών αυτής προσφέρθηκαν στούς πολυπληθείς εκκλησιαζομένους καφές καί πλούσια πατροπαράδοτα κεράσματα στήν παρακείμενη αίθουσα καί τό χαλικόστρωτο προαύλιο του Ναού, προκειμένου τό κλίμα της πνευματικής χαράς καί ευφροσύνης, να επισφραγισθεί και με την ευλογημένη ευκαιρία της διαπροσωπικής επικοινωνίας και επαφής των ανθρώπων.