Λιγότερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν πέρυσι σε Ρόδο και Κάρπαθο

«Καλή» μπορεί να χαρακτηριστεί η περυσινή χρονιά για την περιοχή μας, αφού σε Ρόδο και Κάρπαθο οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν ήταν λιγότερες και αποτέφρωσαν μικρότερες εκτάσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια!

Την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι αστικές πυρκαγιές αλλά και γενικότερα τα περιστατικά εντός πόλεως, τα οποία καλείται να επιληφθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από την αρχή του προηγούμενου έτους, σε Ρόδο και Κάρπαθο, εκδηλώθηκαν 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες αποτεφρώθηκαν περίπου 169 στρέμματα.

Από αυτές τις πυρκαγιές 21 αντιμετωπίστηκαν από την υπηρεσία της Ρόδου, 15 από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λίνδου, 25 από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Απολλώνων και 3 από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου.

Βάσει των ίδιων στοιχείων οι μεγαλύτερες πυρκαγιές είναι αυτές που εκδηλώθηκαν: στις 25 Ιουλίου στη Ρόδο στην περιοχή του Μόντε Σμιθ όπου κάηκαν 18 στρέμματα δασικής έκτασης, στις 21 Απριλίου στο Παραδείσι  και στις 11 Ιουνίου στη Λάρδο, όπου αποτεφρώθηκαν 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης σε καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις, στις 2 Αυγούστου 2018 στη Σάλακο όπου κάηκαν 7 στρέμματα δασικής έκτασης και τέλος στις 6 Ιουνίου στην Κάρπαθο όπου κάηκαν 17 στρέμματα δάσους στην περιοχή Αχάτα του νησιού.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφορικά με τα αστικά περιστατικά που χρειάστηκε να επέμβουν. Σύμφωνα με αυτά, το 2018 το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντιμετώπισε 322 αστικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 252 αφορούσαν την υπηρεσία της Ρόδου, οι 41 της Λίνδου, οι 21 το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Απολλώνων και οι 8 την Κάρπαθο.

Το ίδιο χρονικό διάστημα το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδωσε 213 παροχές βοήθειας και απεγκλώβισε 42 άτομα από ανελκυστήρες.