Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 19χρονος για τις διαρρήξεις

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 19χρονος για τις διαρρήξεις

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 19χρονος για τις διαρρήξεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 688 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 19χρονος που κατηγορείται μαζί με τον αδελφό του και άλλα τρία άτομα για τις διαρρήξεις σχολικών κυλικείων, αυτοκινήτων και καταστημάτων στην πόλη της Ρόδου, το προηγούμενο εικοσαήμερο.

Σε βάρος του 19χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Μιχάλη Διάκο προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος δήλωσε πως είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας και πως τίποτα από τα όσα του καταλογίζονται δεν ισχύουν. Σε ό,τι αφορά την προανακριτική του κατάθεση είπε πως αναγκάστηκε να «ομολογήσει» εξαιτίας της βίας που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του και πως τη μόνη κλοπή που παραδέχεται είναι αυτή σε ένα μίνι μάρκετ στην πόλη της Ρόδου από όπου πήραν 360 ευρώ όπως έχει δηλώσει συγκατηγορούμενός του και όχι 4.500 ευρώ που φέρεται να έχει ο ίδιος ομολογήσει προανακριτικά.

Ο 19χρονος είπε επίσης πως δεν είναι παρέα του οι συγκατηγορούμενοί του και τόνισε ότι ετοιμάζεται να εργαστεί σε επιχείρηση της περιοχής μας.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 19χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία στην υπόθεση εκτός από τον 19χρονο, κατηγορείται ο 16χρονος αδελφός του και τρεις ακόμα νεαροί ηλικίας 18, 15 και 14 ετών αντίστοιχα.
Επίσης για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και οι γονείς του 15χρονου και του 14χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Όπως διαπιστώθηκε από μεθοδική και ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων από την αστυνομία, οι νεαροί κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει κοινή ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, δρούσαν νυχτερινές ώρες παραβιάζοντας, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, κυλικεία εκπαιδευτικών μονάδων και επιβατικά αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, κατά την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και εξιχνιάστηκαν τέσσερις διαρρήξεις κυλικείων (δύο φορές διέρρηξαν το κυλικείο Γυμνασίου, μία το κυλικείο δημοτικών σχολείων και μία το κυλικείο στον ΟΑΕΔ), τέσσερις παραβιάσεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, ένας εμπρησμός σε σχολική μονάδα και μια κλοπή από κατάστημα «minimarket», που διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 04.12.2018 έως 04.01.2019.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες αναζητούσαν - αφαιρούσαν χρήματα και καταναλωτικά προϊόντα.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίσθηκε ο χώρος «καβάτζα» που χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση των κλοπιμαίων και την απόκρυψη των διαρρηκτικών εργαλείων που χρησιμοποιούσαν.
Τα αφαιρεθέντα είδη που βρέθηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα διαρρηκτικά εργαλεία κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του