Εκπαιδευτικές συναντήσεις των Προσκόπων της Ρόδου

Πλούσιο σε εκπαιδευτικές συναντήσεις ήταν το τριήμερο  4-6 Ιανουαρίου 2019 για τους Προσκόπους Δωδεκανήσου.

Nέοι αλλά και παλιοί βαθμοφόροι συναντήθηκαν με σκοπό να πάρουν γνώσεις από τις εκπαιδευτικές ενότητες που προγραμμάτισε η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου.  Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 4-1-2019 σε σύνολο 8 ωρών πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική ενότητα Α2 Παιχνίδι – Τραγούδι με υπεύθυνο τον βαθμοφόρο Κώστα Κολοκοτρώνη.

Η ενότητα αυτή σκοπό είχε να εκπαιδεύσει τους βαθμοφόρους σχετικά με τα είδη τραγουδιών και παιχνιδιών καθώς επίσης και τη σωστή χρήση τους έτσι ώστε να μπορούν να παίξουν και να τραγουδήσουν σωστά με τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους στα τμήματά τους.

Το Σαββατοκύριακο 5/6-01-2019 συναντήθηκαν επίσης βαθμοφόροι αλλά και μέλη Προσκοπικών Δικτύων για την εκπαιδευτική ενότητα Β11Δ – Εκδρομή, Πολυήμερη Δράση, Δράση σε αστικό τοπίο, Κοινωνική Προσφορά. Οι βαθμοφόροι εκπαιδεύτηκαν από 2 αδελφούς Πρόσκοπους από τη Θεσσαλονίκη τον Εμμανουήλ Τσαβδάρη και τον Γαβριήλ Χουρμουζιάδη  για το πώς θα πρέπει να οργανώνουν και να κάνουν δράσεις προσφοράς και δράσεις σε αστικό πεδίο έτσι ώστε να πετυχαίνουν  παρεμβάσεις στην κοινωνία για ένα καλύτερο κόσμο. 

Έτσι όλοι μαζί μετά από ένα ευχάριστο εκπαιδευτικό πρωινό κατευθύνθηκαν στο Χαραλάμπειο Γηροκομείο Ρόδου όπου εκεί σε συνεργασία με το γηροκομείο μαγείρεψαν γι’ αυτούς, έφτιαξαν χαλβά και μετά έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί τους σκορπώντάς τους λίγες νότες ευτυχίας!