Σε καραντίνα για τον ύποπτο φάκελλο 7 άτομα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη

Σε καραντίνα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης πέντε υπάλληλοι, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ένας αστυνομικός οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με ύποπτο φάκελο που είχε αποδέκτη την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτζιλάκη.

Τον ύποπτο φάκελο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εστάλη από την Ινδία, παρέλαβαν χθες το μεσημέρι οι υπάλληλοι που εργάζονται στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη και λίγη ώρα μετά αισθάνθηκαν ζαλάδες και αδιαθεσία καθώς και ενοχλήσεις στο βλεννογόνο τους στόματος και της μύτης.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία όπου και ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του.

Οι επτά που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και νοσηλεύονται, όλοι καλά στην υγεία τους, καθώς τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει.

Άμεσα το κτίριο Διοίκησης του ιδρύματος αποκλείστηκε και φρουρείται από την αστυνομία, ενώ ο φάκελος με το περίεργο περιεχόμενο παραμένει στον κλειστό χώρο της γραμματείας της Πρυτανείας.

Ειδικό κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) μετέβη χθες το βράδυ στη Μυτιλήνη από την Αθήνα προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο με τις διαδικασίες που σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπονται.

Με απόφαση της Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσής Βιτζιλάκη αναστέλλονται επ’ αόριστον όλες οι ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας.

Σε μήνυμά της που έστειλε στους φοιτητές, του καθηγητές και τους υπαλλήλους του πανεπιστημιακού ιδρύματος τους διαβεβαιώνει ότι «όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο. Με την ελπίδα ότι και η δοκιμασία αυτή θα λήξη σύντομα και αισίως, θα επανέλθω με ότι νεότερο.»

Πηγή ΕΡΤ Β. Αιγαίου- Ρεπόρτερ Αν. Σπυριδάκη

Τι ανακοίνωσε η κα Βιτζιλάκη
Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η πρύτανης κα Χρυσή Βιτζιλάκη ανακοίνωσε χθες το βράδυ:

Φίλες και φίλοι, σε απάντηση των πάρα πολλών επικοινωνιών σας, για τα οποία και σας ευχαριστώ, σας παραθέτω την ενημέρωσή μου προς τα μέλη του Πανεπιστημίου μας.

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αιγαίου,

Σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του.

Στο πλαίσιο αυτό, αναστέλλονται όλες οι ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας.

Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο.

Με την ελπίδα ότι και η δοκιμασία αυτή θα λήξει σύντομα και αισίως, θα επανέλθω με ότι νεότερο.