Πτωτικά κινούνται οι κρατήσεις για τη Ρόδο

Πτωτικά είναι τα ποσοστά των κρατήσεων για τη Ρόδο αυτή τη στιγμή από την Ολλανδία όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης. Όμως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κενό αυτό σταδιακά μπορεί να καλυφθεί.

Η έκθεση άνοιξε προχτές τις πύλες της και συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Όμως τα μηνύματα δεν είναι θετικά τουλάχιστον προς το παρόν, όπως αναφέρουν επιχειρηματίες της Ρόδου, που βρίσκονται εκεί, αφού μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι ανταγωνιστές μας Τουρκία και Αίγυπτος όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Όπως αναφέρει και το money-tourism.gr, «το γενικό κλίμα στην Vakantiebeurs, συνοψίζεται στα εξής: Οι κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο εμφανίζουν μείωση για Ελλάδα και Ισπανία για το καλοκαίρι του 2019. Σημαντική άνοδο των κρατήσεων, εμφανίζουν η Τουρκία και η Αίγυπτος, με την Τουρκία όμως να έχει ξεκινήσει από ένα πολύ χαμηλό σημείο το 2018, την ίδια χρονική περίοδο. Η Ελλάδα εμφανίζει μια μείωση που κυμαίνεται ανάλογα με τον tour operator από 5 έως 10%.
 

Έχει όμως μεγάλη σημασία να τονισθεί ότι πέρυσι η Ελλάδα τον Ιανουάριο εμφάνιζε αύξηση στις προκρατήσεις του 20%, γεγονός που σημαίνει ότι η Ελλάδα ξεκινάει με τον «πήχη ψηλά», μετά από μία αύξηση 18% στις αφίξεις τουριστών το 2017. Το τελευταίο 10ήμερο, παρατηρείται ένα «πάγωμα» των κρατήσεων, προς όλους τους προορισμούς. Σε επίπεδο tour operators, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Corendon, που διαθέτει και αεροπορική εταιρία, εμφανίζει αύξηση προς Ελλάδα, ενώ οι τρεις άλλοι «μεγάλοι», TUI, Thomas Cook και SUNDIO, εμφανίζουν μικρές μειώσεις».