Αναβλήθηκε για τις 8 Φεβρουαρίου η δίκη του Χαράλαμπου Κόκκινου

Για τις 8 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη του αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπου Κόκκινου. 

Η εκδίκαση αναβλήθηκε εξαιτίας ασθένειας του δικηγόρου του.

Η υπόθεση αφορά την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς του Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση επρόκειτο να εξεταστεί από το δικαστήριο στις αρχές Νοεμβρίου 2018. Ωστόσο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Άκης Δημητριάδης ζήτησε αναβολή της δίκης προκειμένου να καταστεί εφικτή η αυτοπρόσωπη παρουσία στο δικαστήριο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος και θεωρείται ουσιώδης μάρτυρας.

Στην ίδια υπόθεση ως μάρτυρες κατηγορίας θα καταθέσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο Εντεταλμένος Μεταφορών Δωδεκανήσου και πρόεδρος της «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» Χρήστος Μπάρδος.
Τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής και ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για σήμερα.

Την υπεράσπιση του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου έχει αναλάβει ο κ. Κωνσταντίνος Κάππος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Κόκκινος το χρονικό διάστημα από τις 11 Σεπτεμβρίου 2014 έως 15 Σεπτεμβρίου 2015 παρέστησε ψευδώς στους αρμόδιους υπαλλήλους της «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» της οποίας βασικός μέτοχος είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ότι είχε πραγματοποιήσει για την εκπλήρωση των καθηκόντων του ως πρόεδρος της εν λόγω εταιρείας συνολικά 30 αεροπορικά ταξίδια προς Αθήνα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Βρυξέλλες, Καστελλόριζο κ.ά. κάποια εκ των οποίων μετ’ επιστροφής.

Για αυτές του τις μετακινήσεις, ο κ. Κόκκινος  κατηγορείται ότι υπέβαλλε προς είσπραξη τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, και στην πραγματικότητα είτε δεν είχε επιβιβαστεί στις αντίστοιχες πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας, είτε είχε μεν επιβιβαστεί αλλά είχε υποβάλει τα ίδια δικαιολογητικά εισπράττοντας την αξία των εισιτηρίων και από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (της οποίας επίσης ήταν πρόεδρος) ή και απευθείας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αφού ήταν παράλληλα και Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης.

Με τον τρόπο αυτό, φέρεται να έπεισε τους υπαλλήλους της «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» να του καταβάλλουν το συνολικό ποσό των 13.186,49 ευρώ ως αντίτιμο εισιτηρίων και ως ημερήσια αποζημίωση για τη μετάβαση και διαμονή του στους αντίστοιχους προορισμούς, προκαλώντας έτσι ισόποση περιουσιακή ζημία στην εταιρεία με αντίστοιχο δικό του παράνομο όφελος.