Ξεσηκώθηκαν για τις προσλήψεις δάσκαλοι και καθηγητές στη Ρόδο

Στους δρόμους βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι εκπαιδευτικοί της Ρόδου και των υπόλοιπων νησιών της Δωδεκανήσου, αντιδρώντας κατά του νέου νομοσχεδίου αναφορικά με τις προσλήψεις.

Οι εκπαιδευτικοί της Ρόδου πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 11:30 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ν. Αιγαίου   στο κτίριο της Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Δωδεκανήσου και αμέσως μετά πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της Ρόδου και την πλατεία Κύπρου.

Σε σχετική ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσαν οι εκπαιδευτικοί τις προηγούμενες ημέρες, ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής: 

"Απαιτούμε:
Την άμεση απόσυρση του σχεδίου συστήματος διορισμών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.
 

Από τη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών στην Κάρπαθο
Από τη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών στην Κάρπαθο


Το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και  περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.

Συνεχίζουμε και κορυφώνουμε, αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος".

Κινητοποιήσεις  και στα υπόλοιπα νησιά
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, όπως στην Κάρπαθο, στην Κάσο, στην Πάτμο, στην Τήλο κ.α. 
 

Οι εκπαιδευτικοί της Πάτμου
Οι εκπαιδευτικοί της Πάτμου