Παρουσιάστηκαν χθες οι υποψήφιοι του ΚΚΕ

Τους επικεφαλής των συνδυασμών της λαϊκής συσπείρωσης στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον  δήμο Ρόδου ανακοίνωσε χτες η τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ καλώντας τους πολίτες να τους στηρίξουν καθώς πρόκειται όπως επισημάνθηκε για δοκιμασμένους αγωνιστές που στηρίζουν τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.

Συγκεκριμένα υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο Γιάννης Ντουνιαδάκης και υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου ο Τάκης Πότσος. Τους δύο υποψήφιους παρουσίασε ο γραμματέας της τομεακής επιτροπής του ΚΚΕ Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσία πολλών στελεχών του κόμματος, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση βλέπει τις επερχόμενες εκλογές σαν τη συνέχεια μίας μάχης που δε σταμάτησε καθόλου ούτε στην περιφέρεια ούτε στον δήμο.

«Το περιεχόμενο και το κριτήριο της ψήφου σε όλες τις κάλπες είναι ενιαίο αφού από τη μια μεριά είναι όσοι κλίνουν την ανάπτυξη σε όλες τις πτώσεις και ξεκαθαρίζουν στο λαό ότι τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν και ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για εξυπηρετηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του. Από την άλλη είναι μία μόνο δύναμη που αμφισβητεί αυτό το δρόμο ανάπτυξης που καλεί σε συμπόρευση σε κοινωνική συμμαχία τα λαϊκά στρώματα. Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι κρίσιμο ζήτημα η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού στην περιφέρεια, στο δήμο, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή» υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος και παρουσιάζοντας τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων ανέφερε τα εξής:

“Υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου ο Τάκης Πότσος. Ο Τάκης δουλεύει στο χονδρεμπόριο σαν οδηγός – πωλητής, είναι  μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, έχει διατελέσει πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του ΕΚΡ, της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Έχει συγκεντρώσει σημαντική πείρα στον τομέα της Τοπικής Διοίκησης, παρότι νέος στην ηλικία, καθώς εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ρόδου από το 2010, ενώ παλιότερα ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Πεταλούδων.

Ήταν επανειλημμένα υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα. Είναι μέλος του γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, ενώ ως το 2017 ήταν Γραμματέας.

Η απαλλαγή του από τα καθήκοντά του ως Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής και τα καθήκοντα στο συνδικαλιστικό κίνημα, έγινε ακριβώς για να αξιοποιηθεί περισσότερο η εμπειρία του στην Τοπική Διοίκηση, να συμβάλλει στην ανάδειξη των λαϊκών προβλημάτων.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης.
Απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού. Κατάγεται από τα Χανιά. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία επιφανείας ως επιτελής και ως κυβερνήτης, καθώς και σε υπηρεσίες Ξηράς ως επιτελής ή διοικητής ανάλογα με το βαθμό του.

Αποστρατεύτηκε το 2005 με το βαθμό του Υποναυάρχου, ενώ υπηρετούσε ως διευθυντής στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Πολέμου του ΠΝ.

Ως απόστρατος δραστηριοποιήθηκε στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), στο κίνημα της ειρήνης.
Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με θέματα σχετικά με την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, Αιγαίο, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Βαλκάνια, ΝΑΤΟ, ΕΕ καθώς και με προβλήματα προσωπικού εν ενεργεία και αποστράτων.

Η υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, σηματοδοτεί τη βαρύτητα που δίνει το κόμμα μας στις ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, την τουρκική προκλητικότητα, το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Είναι μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) και της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ).
Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του 2014 και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά το 2015.»

Τι επεσήμαναν οι υποψήφιοι
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Ντουνιαδάκης, αφού δήλωσε ότι είναι για τον ίδιο τιμή και ευθύνη που κατέρχεται υποψήφιος στο Νότιο Αιγαίο, πρόσθεσε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες. «Οι νησιώτες του Νοτίου Αιγαίου στις εκλογές πρέπει να ρίξουν στην κάλπη ψήφο καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής που θα πρέπει να αποτελέσει ψήφο αντίδρασης και αγανάκτησης στηρίζοντας και υπερψηφίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση» δήλωσε μεταξύ άλλων. Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Τάκης Πότσος αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνουν οι συμπατριώτες μας λόγω της οικονομικής κρίσης και παρέθεσε τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίζουν κυρίως λογω της εποχιακής εργασίας στη Ρόδο.

Μιλώντας για τους υποψήφιους στην αυτοδιοίκηση υπογράμμισε ότι αυτοί προπαγανδίζουν όσα υπηρετούν τα κόμματα από τα οποία προέρχονται και τα οποία τους στηρίζουν, και είναι τα ίδια τα κόμματα που έχουν δημιουργήσει στη χώρα τις καταστάσεις που βιώνουμε όλοι. Γι’ αυτό οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι ή θα είναι μαζί τους ή μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Τέλος η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Μαρία Χατζηγιάννη που επίσης παρευρέθηκε στην παρουσίαση υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η παράταξη παρά τα προβλήματα και τις δυσχέρειες που αντιμετώπισε, ανέδειξε την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και στήριξε τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.