Πορεία διαμαρτυρίας από τους ψαράδες και τους κατοίκους στις Φάνες

Δυναμικές κινητοποιήσεις κλιμακώνουν την ερχόμενη εβδομάδα (κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Πέμπτη, οι κάτοικοι της κοινότητας Φανών και οι ψαράδες της περιοχής, διεκδικώντας έτσι για ακόμα μια φορά να γίνουν άμεσες ενέργειες για τη λειτουργικότητα του λιμανιού των Φανών.

Ψαράδες και κάτοικοι της περιοχής ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε δυναμική μηχανοκίνητη πορεία από τις Φάνες μέχρι και την πόλη της Ρόδου. Μοναδικό αίτημα των επαγγελματιών και των κατοίκων της περιοχής είναι να προχωρήσουν και να επιταχυνθούν πλέον οι διαδικασίες και τα έργα που απαιτούνται, έτσι ώστε το λιμανάκι των Φανών να γίνει και πάλι λειτουργικό και ασφαλές.

Μιλώντας χθες στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” ο κοινοτάρχης Φανών και μέλος του συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων της περιοχής κος Βασίλης Νικολίτσης, σημείωσε ότι για μια ακόμα φορά το λιμανάκι έχει φρακάρει από φύκια και άμμο και δεν επιτρέπει σε κανέναν επαγγελματία να κινηθεί εντός ή εκτός με αποτέλεσμα να ζημιώνονται επαγγελματικά για κάθε μέρα που περνά.

Ο ίδιος τόνισε ότι έπρεπε να έχει γίνει σχετική πρόβλεψη για το πώς θα αντιμετωπίζονται αυτού του είδους τα φαινόμενα και να  μην απαιτείται κάθε φορά να ζητείται το αυτονόητο.

Οι ψαράδες πάντως, είναι αγανακτισμένοι και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιήσουν, αν δεν δοθεί μέχρι τότε λύση, πορεία διαμαρτυρίας με τα οχήματά τους στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.