“Στο κόκκινο” η αντιπαράθεση για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι η αντιπαράθεση στις εκλογές για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι ιδιαίτερα σκληρή σε όλα τα επίπεδα.

Ήδη από χθες, δόθηκαν δείγματα γραφής, με ανταλλαγή πολύ σκληρών ανακοινώσεων μεταξύ της περιφερειακής αρχής και της παράταξης “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” του κ. Μαν. Γλυνού.
Με αφορμή καταγγελία για τραγικό περιστατικό στο νησί της Καλύμνου, που επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο  64χρονος μεταφέρθηκε πάνω σε καρότσα αγροτικού, αντηλλάγησαν ανακοινώσεις με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.
Στην ουσία οι δύο παρατάξεις, με τις χθεσινές ανακοινώσεις, κατέδειξαν την πρόθεσή τους για μετωπική αντιπαράθεση, γεγονός που προοιωνίζει... ροκ καταστάσεις μέχρι τις εκλογές του Μαΐου.
Σύμφωνα άλλωστε με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, θα υπάρξει σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των δύο στρατοπέδων και θεωρείται δεδομένο ότι θα ανέβουν ακόμα περισσότερο οι τόνοι μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Το χρονικό των ανακοινώσεων έχει ως εξής:

Mε ανακοίνωσή της η “Συμμαχία” επιτέθηκε στην περιφερειακή αρχή, αναφέροντας τα εξής:
“Μετά το θλιβερό περιστατικό στην Κάλυμνο όπου συμπατριώτης μας πέθανε αβοήθητος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο απ’ τα παιδιά του σε σεντόνι, η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
 Οι άνθρωποι που κεφαλαιοποιούσαν προεκλογικά τους νεκρούς της θεομηνίας στη γέφυρα της Κρεμαστής, την οποία πέντε χρόνια μετά δεν έφτιαξαν, δεν θα βρουν ούτε μισό εκατοστό τσίπας να ζητήσουν σήμερα μια συγγνώμη για τον χαμό του συμπολίτη μας που έφυγε αβοήθητος στην Κάλυμνο.
Δεν θα ξεστομίσουν ούτε μισή κουβέντα, για τις ευθύνες τους για την έλλειψη διασωστών.
Δεν θα χαλάσουν ούτε στιγμή το επικοινωνιακό παραμυθάκι με τις μακέτες μεγαλεπήβολων έργων σε μια περιφέρεια που τους ασθενείς τους τυλίγουν με σεντόνια.
Δεν θα κοκκινίσουν ούτε στιγμή που στην  περιφέρεια που ξοδεύουμε 4.700 ευρώ για  την ηχοφωτιστική κάλυψη ώστε να τρέξουμε ντυμένοι Αγιοβασιλάκια και 14.595 ευρώ συνολικά για να αγοράσουμε καρέκλες περιφερειακών συμβούλων και τραπέζια συνεδριάσεων, τους ασθενείς στα μικρά νησιά τους μεταφέρουν σε καρότσα φορτηγού τα ίδια τους τα παιδιά.
Ζητάμε εμείς συγγνώμη λοιπόν.  Που ως πολίτες αφήσαμε μια παρέα άπραγων και  ανάλγητων εξουσιομανών να λυμαίνεται το δημόσιο χρήμα και να το σπαταλάει σε "φρου-φρου κι αρώματα".

Απάντηση της Περιφέρειας
“Σε απάντησή του το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην παράταξη του κ. Γλυνού αναφέρει τα εξής: «Ποιος δεν γνωρίζει ότι την ευθύνη για τη μεταφορά ασθενών στη χώρα μας την έχει το ΕΚΑΒ;
Ποιος δεν γνωρίζει ότι το ΕΚΑΒ έχει διοίκηση και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας;
Ποιος επιτίθεται στην Περιφέρεια για τη μεταφορά ασθενούς  στην Κάλυμνο με ιδιωτικό μέσο, αντί σε αυτούς που έχουν την ευθύνη;
Ποιος ξέχασε να ψελλίσει  έστω και μια λέξη για την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ για το θέμα έλλειψης διασωστών στο ΕΚΑΒ, αλλά εξάντλησε όλες τις ικανότητες στην ειρωνεία αποκλειστικά στην Περιφέρεια που δεν έχει καμία αρμοδιότητα;
Η απάντηση είναι απλή: είναι αυτός που τώρα καλοπιάνει για να πάρει στήριξη στις εκλογές και προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες του σε αυτούς που φέρουν ακέραια την ευθύνη για το περιστατικό της Καλύμνου.
Είναι η δήθεν ανεξάρτητη συμμαχία των “καλών παιδιών”, του δήθεν νέου ύφους και ήθους  που διαλαλούν, που ούτε μπροστά στον θάνατο δεν μπορεί να σοβαρευτεί.
Φαντάσου να μην ήταν και καλά παιδιά τι θα έκαναν!
Τους αφήνουμε να “γλύψουν” ήσυχοι μέχρι να κατακτήσουν το πολυπόθητο σε αυτούς χρίσμα».

Ρεσιτάλ αναλγησίας σε απρέπειες
Σε νέα ανακοίνωσή της η “Συμμαχία” ανέφερε τα εξής:
“Υποδείξεις από τον «άνθρωπο» που ενώ μπήκε σε διαδικασία να απαντήσει με δελτίο τύπου εντούτοις δεν κατάφερε να εκστομίσει από το αυτοκρατορικό του στόμα μία συγγνώμη, δεν δεχόμαστε. Κρύβεται πίσω από το μπαλάκι των αρμοδιοτήτων δίνοντας ρεσιτάλ αναλγησίας και απρέπειας, με το ίδιο ύφος και ήθος του ανθρώπου που η πρώτη του σκέψη στην τραγωδία της γέφυρας της Κρεμαστής ήταν να πάρει τηλέφωνο τα αθηναϊκά κανάλια, για να εξασφαλίσει την  προσωπική του και μόνο προβολή.
Σήμερα δηλώνει αναρμόδιος και αποτινάσσει κάθε ευθύνη. Οφείλουμε λοιπόν να του θυμίσουμε όσα ο ίδιος έλεγε στις 26-06-2017 σε δελτίο τύπου που βρίσκεται http://www.giorgoshatzimarkos.gr/gr/pressroom/ekav7 στην προσωπική του ιστοσελίδα:
«…..πρόσληψη 21 ατόμων, τα οποία θα κατανεμηθούν ως εξής: Επτά (7) άτομα στην Κω, πέντε (5) στην Κάλυμνο, τρία (3) στη Λέρο και έξι (6) στη Ρόδο.

Από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» - στην τροποποίηση του οποίου ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να προχωρήσει προκειμένου να δοθεί έμφαση στον τομέα της υγειονομικής θωράκισης των νησιών -  θα ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ με την αγορά 12 νέων ασθενοφόρων (επιπλέον των 8 που η Περιφέρεια παρέδωσε στο ΕΚΑΒ προ ολίγων μηνών).
… ο κ. Καρακατσιανόπουλος, με ιδιαίτερη ικανοποίηση απεδέχθη την πρόταση του Περιφερειάρχη για την οικονομική στήριξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΕΚΑΒ με ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι θα διατεθούν για την ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ  με γιατρούς ετοιμότητας για τις αεροδιακομιδές των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και με διασώστες, εντοπισμένα στις περιοχές όπου υπάρχουν χρόνια προβλήματα και ειδικότερα εκεί όπου υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς ασθενών (ασθενοφόρα)»…..

Πότε λέγατε αλήθεια κ. Χατζημάρκο; Όταν παριστάνατε τον σωτήρα των προβλημάτων υγείας ή τώρα που απεμπολείτε από πάνω σας κάθε ευθύνη;
Είστε τελικά ηγέτης και μπροστάρης αυτού του τόπου ή ένας θρασύδειλος και ευθυνόφοβος εξουσιομανής; Επιλέξτε επιτέλους με ποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα πορευτείτε για να δούμε και εμείς αν θα μπορέσουμε, έστω και  κατ’ ελάχιστον, να σεβαστούμε τον θεσμικό ρόλο που ξεγελώντας τους πολίτες καταφέρατε να κατέχετε.
Το ποιος έγλειφε διαχρονικά την κεντρική εξουσία και τους υπουργούς της εκάστοτε κυβέρνησης είναι γνωστό.
Κλείνοντας, παρακαλούμε να ειδοποιήσετε, ως οφείλετε, αφού προχθές μόλις εξήρατε την αριστεία, τους παχυλά αμειβόμενους συνεργάτες σας, πως το «έγλυφαν» γράφεται με «ει».
Μας διασκεδάζετε αφάνταστα κύριε Χατζημάρκο, συνεχίστε”.

Περιφέρεια: Διαστάσεις υστερίας
“Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο δεύτερο Δελτίο Τύπου της Συμμαχίας, για την Κάλυμνο:
Διαστάσεις υστερίας λαμβάνει η κρίση που έπαθε το απρόσωπο γραφείο τύπου της συμμαχίας των καλών υβριστών,  που διεκδικεί μαχητικά και με σοβαρές ελπίδες την τελευταία θέση των προσεχών εκλογών.
 Σε επίδειξη ξεδιαντροπιάς, κατέφυγαν  στη  χρήση ανακοίνωσης της Περιφερειακής Αρχής  της 26ης Ιουνίου 2017 με τον τότε Διοικητή του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλο, προσπαθώντας αποτυχημένα για μια ακόμα φορά να παραπλανήσουν.
 Όποιος διαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την 26η Ιουνίου 2017, θα διαπιστώσει πως για οτιδήποτε δεσμεύθηκε, σε εκείνη τη συνάντηση, η Περιφέρεια να κάνει, το έπραξε.  
Το αυτό, δε, δεν ισχύσει για τα όσα δεσμεύθηκε η διοίκηση του ΕΚΑΒ να κάνει.
 Αλλά, είπαμε, τώρα γλείφετε για να πάρετε το χρίσμα, που ως μαϊμού ανεξάρτητοι παρακαλάτε να πάρετε.
 Στα LED τουλάχιστον μάθατε λίγα ηλεκτρολογικά, τώρα αναζητήστε προμηθευτές ασθενοφόρων να μάθετε και μηχανολογικά. Ξέρετε εσείς από προμηθευτές. Συνεχίστε να βρίζετε, να ειρωνεύεστε, να συκοφαντείτε και να παραπληροφορείτε όπως ακριβώς το δικό σας ήθος και ύφος σας υπαγορεύει. Είστε πράγματι το νέο στην παρακμή του δημόσιου λόγου.

Υ.Γ.: Εσείς, που είστε “καλά παιδιά”,  γλύφετε με ύψιλον γιατί δημιουργείτε κοιλότητα εκεί που το κάνετε.

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας
“Καθημερινά πλέον γινόμαστε μάρτυρες μιας fake «μαγκιάς» με ξεφρενιασμένες, παραληρηματικές, εμπαθείς, υβριστικές  επιθέσεις κατά της Περιφερειακής Αρχής και του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από όλους εκείνους που πασχίζουν να συγκροτήσουν συμμαχία εναντίον της.
Και είναι τουλάχιστον φαιδρό, το γεγονός ότι κάνουν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν:
Επιδεικνύουν πρωτόγνωρη δυσανεξία στην κριτική που ασκείται από το Γραφείο Τύπου.
Επιδίδονται σε ψεύδη, συκοφαντίες, προσωπικές υβριστικές επιθέσεις και προσβλητικούς, αγοραίας αισθητικής χαρακτηρισμούς. Πρακτικές που αποκαλύπτουν τη φασίζουσα νοοτροπία, ενός κατά τα λοιπά ετερόκλητου συνονθυλεύματος παραγόντων και παραγοντίσκων, με μόνο κοινό σημείο μεταξύ τους, το εμμονικό μένος κατά της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά κατά του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου.
Έχουν μάλιστα το θράσος να ισχυρίζονται ότι όλα αυτά τα κάνουν στο όνομα της Δημοκρατίας!
Προς τους «ευαίσθητους» δημοκράτες:

Από πότε η Δημοκρατία φοβάται να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα; Είναι τόσο «μάγκες» όλοι  αυτοί που καταφέρονται κατά της Περιφερειακής Αρχής και του Γραφείου Τύπου, που το κάνουν με τρόπο σαχλών ευφυολογημάτων, από τον φόβο των συνεπειών που θα υποστούν στην περίπτωση που μιλήσουν με ονόματα. Αυτός κι αν είναι ο ορισμός της fake μαγκιάς και της θρασυδειλίας!
Από πότε οι «προστάτες» της Δημοκρατίας χρησιμοποιούν κατάπτυστα σεξιστικά σχόλια,  χλευάζοντας το Γραφείο Τύπου και τις εργαζόμενες σε αυτό δημοσιογράφους;  Ο φασισμός με χροιά σεξιστική, τι σχέση μπορεί να έχει με τη Δημοκρατία;
Αυτή είναι η ποιότητα του δημόσιου λόγου  που εκφέρουν όλοι εκείνοι που βρήκαν στις επικείμενες εκλογές την ευκαιρία να “αναστηθούν εκ νεκρών”  για να παραγοντίσουν. Παλιά τους τέχνη.

Η διατύπωση της αντίθετης άποψης προφανώς  είναι υγεία. Αλλά η αντίθετη άποψη που στηρίζεται σε αλήθειες. Η Δημοκρατία τραυματίζεται από εκείνους που την επικαλούνται δόλια, λένε ψέματα και λειτουργούν υστερόβουλα, για να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες.
Το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν προκαλεί και δεν επιτίθεται ποτέ πρώτο. Ωστόσο, δεν αφήνει και δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη καμία συκοφαντική, υβριστική και στηριζόμενη σε ψεύδη, επίθεση κατά της Περιφερειακής Αρχής και του ιδίου.
Στο μεταξύ, οι φασιστικών μεθόδων προστάτες της “δημοκρατίας”, μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν – κρυφά και παρασκηνιακά ασφαλώς – υπηρεσίες Γραφείου Τύπου και να υπαγορεύουν γραμμή και επιχειρήματα σε εκείνους που, το επίσης fake νέο ήθος και ύφος που διαλαλούν, δεν τους εμποδίζει να εκμεταλλεύονται με τον πλέον χυδαίο τρόπο, ανθρώπινα δράματα, βορά στην προεκλογική τους ρητορική, στην οποία η έννοια του σεβασμού στον πολίτη είναι παντελώς άγνωστη.

Το «διαζύγιό» τους με την αλήθεια και  τη Δημοκρατία, το έχουν πάρει προ πολλού οι ίδιοι, όπως και  οι εκφραστές του παρελθόντος με τους οποίους έχουν συμμαχήσει και τους οποίους με τις ανακοινώσεις τους υπερασπίζονται, προδίδοντας έτσι τις «εκλεκτές» πολιτικές συγγένειές τους.
Όσο για τον χαρακτηρισμό της φαυλότητας, τους επιστρέφεται στο ακέραιο.
Το έχουν πλέον αντιληφθεί και οι πέτρες: Το παλιό κατεστημένο εξουσίας συμμαχεί και  σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές, παίζει τα ρέστα του”.