Οι μικτές Δωδεκανήσου που λατρεύουμε να αγαπάμε!

Οι μικτές Δωδεκανήσου που λατρεύουμε να αγαπάμε!

Οι μικτές Δωδεκανήσου που λατρεύουμε να αγαπάμε!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 291 ΦΟΡΕΣ

Οι Παίδες νίκησαν τη Λέσβο με 4-0, οι Νέοι επικράτησαν με 2-0 και προκρίθηκαν και αυτοί στην επόμενη φάση

Σιγά μην άφηναν στη μέση αυτό για το οποίο πάσχιζαν από την προηγούμενη Παρασκευή!

Τα παιδιά των μικτών ομάδων Κ 14 και Κ 16 της ΕΠΣΔ ολοκλήρωσαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στην πρώτη φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ, με τους μεν Παίδες να φτάνουν σ’ ένα δεύτερο συνεχόμενο 4-0 και να τερματίζουν στην κορυφή του ομίλου με το απόλυτο των 12 βαθμών, τους δε νέους να επικρατούν με 2-0, να κατακτούν τη δεύτερη θέση και μαζί το εισιτήριο της πρόκρισης στην 3η φάση της διοργάνωσης (οι ομάδες των ομίλων Αιγαίου και Κρήτης περνάνε τη 2η φάση χωρίς αγώνα).

Το τέλος των χθεσινών αγώνων, που έγιναν στο γήπεδο της Ερμούπολης στη Σύρο, βρήκε τους νεαρούς Δωδεκανήσιους να γίνονται ένα ευτυχισμένο κουβάρι και τους ενωσιακούς προπονητές Θεόδωρο Θεοδώρου και Γιώργο Τριχιά χαρούμενους και χαμογελαστούς, καθώς η σκληρή δουλειά των τελευταίων μηνών απέδωσε.

Εννοείται πως για το επίτευγμα των παιδιών καμάρωναν και οι συνοδοί της Τεχνικής Επιτροπής, Μιχάλης Αδαμάκης, Νίκος Άγας και Γιώργος Κεχαγιόγλου.

Οι Παίδες
Τι κι αν δεν είχαν κανένα βαθμολογικό κίνητρο; Τα παιδιά του Θεόδωρου Θεοδώρου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να διασκεδάσουν το παιχνίδι, έδωσαν άλλη μία όμορφη ποδοσφαιρική παράσταση και απέδειξαν, πως η πρωτιά δεν ήρθε τυχαία.

Το σκορ άνοιξε στο 25’, όταν μετά από σέντρα του Πιζάνια, ο Σάββας ευστόχησε στο σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στο 36’ ο Πιζάνιας άφησε τον ρόλο του δημιουργού για τον Κακακιό και ανέλαβε αυτόν του εκτελεστή, «γράφοντας» το 2-0 με σουτ, στο 49’ ήταν η σειρά του Γιωργαλλή να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα, επίσης με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 54’ από τον Σάββα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα που δέχθηκε στην πλάτη της άμυνας, σκοράροντας με ψύχραιμο πλασέ.
Στο 65’, ο Πάχος είχε σουτ στο δοκάρι.

Οι συνθέσεις:
Δωδεκάνησα: Κάλλιαρος (36' Τζέλλος), Λεντζάς, Σαββάκης (53' Καλογήρου), Σκαλέρης, Πεταυράκης (58' Χατζηνικολάου), Κελόγλου (39' Γιωργαλλής), Κακακιός, Καρανικολάου, Πιζάνας (53' Πάχος), Σάββας (58' Κυριόπουλος), Ράμμος (53' Υδραίου)
Λέσβος: Χαλκοδαίμων (45' Βάττος), Δεσποτέλλης (45' Λαμπούκας), Κοκιούσης, Τσεβδάνης, Καπάι, Καραγιάννης (45' Μαργιώλας), Πιτσιλαδής (54' Πολύμος), Αντζέμης (27' Μουχτής), Γεωρδακής, Τελενιάτης (54' Τράικο), Λαγός

Οι Νέοι
Μία ισοπαλία αρκούσε στη μικτή Δωδεκανήσου για να προκριθεί, ωστόσο όντας καλά δασκαλεμένοι από τον προπονητή τους Γιώργο Τριχιά, οι νεαροί Δωδεκανήσιοι δεν έπαιξαν για δύο αποτελέσματα, επικεντρώθηκαν στη διεκδίκηση της νίκης και τελικά τα κατάφεραν, με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο και παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο.

Στο πρώτο η μικτή της ΕΠΣΔ διατήρησε μία φλύαρη υπεροχή, στην επανάληψη πρόσθεσε αποτελεσματικότητα και έδιωξε το όποιοι άγχος κουβαλούσε στους ώμους της.

Το σκορ άνοιξε στο 48’ δια ποδός Αναγνώστου, ο οποίος νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με ψηλοκρεμαστό πλασέ, ενώ τη νίκη κλείδωσε στο 59’ ο Ρουτζιέρης, ο οποίος αφού έμεινε όρθιος μετά από μαρκαρίσματα μέσα στη μεγάλη περιοχή, εκτέλεσε με δύναμη.

Οι συνθέσεις:
Λέσβος: Κοκαλέλης, Κόβρας, Μαγιάκης, Αναγνώστου, Ιστρέφι, Ντούλε, Δημπαμπής, Χρηστέλλης (64' Ιορδάνου), Κρητικός (54' Ζαχαροβ), Γαβαλάς, Τζινιέρης
Δωδεκάνησα: Ήλιος, Ζερβός (49' Χατζηκυριαζής), Παπασταματίου (61' Χαραπάς), Σταματούλας, Καραμανώλης, Κότζα, Κοντός (61' Κορνάρος), Μαγκούλιας, Κουλλαλί (49' Τρικοίλης), Ρουτζιέρης, Αναγνώστου

Η αποστολή των μικτών ομάδων επιστρέφει στη Ρόδο σήμερα στις 3 το απόγευμα.

Συγχαρητήρια από Διακοφώτη
Τα συγχαρητήριά του στις μικτές ομάδες, διαβίβασε τόσο προσωπικά, όσο και με ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης: «Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στις μικτές μας ομάδες Κ 16 και Κ 14, τόσο για την πρόκριση στους “16”, όσο και για το ήθος και τις σκληρές προσπάθειες των παιδιών μας και των προπονητών τους».

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα