Μετέφεραν 6,5 τόνους χασίς!

Μετέφεραν 6,5 τόνους χασίς!

Μετέφεραν 6,5 τόνους χασίς!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1638 ΦΟΡΕΣ

Ξεκινάει την Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η δίκη των έξι Σύριων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από δύο χρόνια ανοικτά της Κρήτης όταν στο ρυμουλκό στο οποίο ήταν πλήρωμα, εντοπίστηκαν σε ειδική κρύπτη 6,5 τόνοι ακατέργαστης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας!

Η υπόθεση, η οποία είχε απασχολήσει σε πανελλαδικό επίπεδο, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο διότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα επεξεργασμένης κάνναβης που έχει εντοπιστεί στη χώρα μας αλλά και ως προς την εξέλιξή της και την «τύχη» που θα έχουν οι έξι Σύριοι στο δικαστήριο, όπου και θα εκπροσωπηθούν από τον Ρόδιο δικηγόρο κ. Στέλιο Αλεξανδρή.
Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και Κύπριος τουριστικός πράκτορας ο οποίος όμως μέχρι σήμερα διαφεύγει τη σύλληψη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών προερχόμενες από το Γαλλικό Τελωνείο, οπότε και η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου άρχισε να παρακολουθεί την περίεργη πορεία του ρυμουλκού «ANDREAS» (Κυπριακών συμφερόντων), το οποίο ξεκίνησε από την Κύπρο, βρέθηκε στη Λαττάκεια της Συρίας και από εκεί κατευθυνόταν στη Μάλτα «για καρνάγιο» όπως δήλωναν οι ναυτικοί. Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, η Μονάδα Υποβρύχιων Απόστολών (ΜΥΑ) στις 6 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποίησε ρεσάλτο στο ύποπτο ρυμουλκό και ακινητοποίησε το πλήρωμα, σε μία συντονισμένη επιχείρηση που διήρκεσε για περισσότερες από 48 ώρες.

Λίγο νωρίτερα οι Σύροι ναυτικοί είχαν αρνηθεί να υπακούσουν στις εντολές των βατραχανθρώπων, οι οποίοι στη συνέχεια έριξαν προειδοποιητικές βολές. Το πλωτό σκάφος της ΜΥΑ, παρά τον μεγάλο κυματισμό, προσέγγισε το 30μετρο πλοίο και οι άνδρες της Μονάδας ανέβηκαν στο πλοίο, με τους Σύριους να σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Στη συνέχεια το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης στο Ρέθυμνο, και εκεί με τη βοήθεια του αστυνομικού σκύλου εντοπίστηκαν οι κρύπτες με τα ναρκωτικά.

Παρά τη μεγάλη ηλικία του πλοίου, 50 περίπου ετών, το διεθνές κύκλωμα είχε φροντίσει μέχρι και επιστρώσεις για να ενισχύσει τις λαμαρίνες στο «σαπάκι» ρυμουλκό ώστε να μη γίνονται εύκολα αντιληπτές οι κρύπτες ούτε από ανθρώπους ούτε από σκύλους.
Πάντως το πλήρωμα του πλοίου αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίζεται πως ουδεμία πληροφόρηση ή γνώση είχαν για τα ναρκωτικά που κρύβονταν στο ρυμουλκό. Οι ίδιοι τονίζουν ότι προσελήφθησαν για να μεταφέρουν το πλοίο στη Μάλτα όπου θα πήγαινε για δεξαμενισμό.
Η συνέχεια θα δοθεί στο δικαστήριο.

Δηλώσεις του Ι. Αργυρίου
Σε δηλώσεις για την υπόθεση είχε προβεί στον «Ελεύθερο Τύπο» και ο διευθυντής του Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης, υποναύαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Αργυρίου:
«Για εμάς, όπως και για την Ελληνική Αστυνομία, είναι προτεραιότητά μας η καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών. Γνωρίζουμε ότι τα ναρκωτικά αποφέρουν εύκολα μεγάλα κέρδη με αποτέλεσμα τέτοια κυκλώματα να μπορούν να κινούνται γρήγορα έχοντας ως σύμμαχο υψηλή τεχνολογία.
Ήταν μία δύσκολη επιχείρηση που διήρκεσε πάνω από 48 ώρες και το πρώτο μας μέλημα ήταν η ασφάλεια των ανδρών του Λιμενικού που επιχείρησαν στην επικίνδυνη αποστολή. Η ποσότητα αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχε πιαστεί στη χώρα».

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο