«Σ Ι Κ Ε» θέατρο για δύο ρόλους η χθεσινή συμφωνία και οι δηλώσεις Τσίπρα, Καμμένου

«Σ Ι Κ Ε» θέατρο για δύο ρόλους η χθεσινή  συμφωνία και οι δηλώσεις Τσίπρα, Καμμένου

«Σ Ι Κ Ε» θέατρο για δύο ρόλους η χθεσινή συμφωνία και οι δηλώσεις Τσίπρα, Καμμένου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 176 ΦΟΡΕΣ

Του Κοσμά Σφυρίου

Πρώτα ο Πάνος Καμμένος, (προσωπικά ο ίδιος, οι υπουργοί και οι βουλευτές του) «βάζει πλάτες» στον πρωθυπουργό, να συμφωνήσει και να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν κάνει το παραμικρό, για να εμποδίσει την υπογραφή της...

Προκαλείται σάλος σε όλη την χώρα, αφού οι έλληνες και οι ελληνίδες, βλέπουν τον συγκυβερνήτη να «βάζει πλάτες», στον Αλέξη Τσίπρα και δεν πιστεύουν τους ψεύτο- λεονταρισμούς του Πάνου Καμμένου, πως, δήθεν, θα παρεμποδίσει ( ; ) την ψήφιση της συμφωνίας.Στην πραγματικότητα διευκολύνει τον πρωθυπουργό, να την προωθήσει και «προσεύχεται» να μην «περάσει» από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Όμως, οι προσευχές του δεν έπιασαν και τώρα, η Συμφωνία των Πρεσπών έρχεται στην ελληνική Βουλή, για ψήφιση. Και πλέον ο Πάνος Καμμένος έχει μόνο μιά επιλογή:
• να την καταψηφίσει, παριστάνοντας τον ανένδοτο «μαϊμού» μακεδονομάχο, μήπως και καταφέρει να εξαπατήσει ψηφοφόρους, ώστε να διασωθεί πολιτικά, αλλά και να
• διευκολύνει πάλι, να «βάλει πλάτες» ακόμη μια φορά, για να ψηφιστεί η συμφωνία, αλλά και να συνεχίσει η κυβέρνηση Τσίπρα να έχει την «εμπιστοσύνη» της Βουλής.

• Και την Κυριακή, κατά την συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου, επισφραγίστηκαν τα εξής
• 1ο: να ψηφίσουν τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ (οι υπουργοί Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπακώστα και ο βουλευτής Παπαχριστόπουλος) την συμφωνία, ώστε με την ψήφο τεσσάρων βουλευτών του Ποταμιού, να υπερψηφιστεί στην Βουλή (145 + 8 = 153),

• 2ο: να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ Τσίπρα πέντε βουλευτές (οι παραπάνω τέσσερις + τον Ζουράρη), ώστε με την ψήφο του βουλευτή του Ποταμιού Σπ.Δανέλη (145 + 6 = 151) να εξασφαλιστεί η παράταση του βίου αυτής της κυβέρνησης, από την οποία, δήθεν, θα έχουν αποχωρήσει οι ΑΝ.ΕΛ!

• 3ο: να μην διαγραφούν από τους ΑΝ.ΕΛ οι δύο βουλευτές (Παπαχριστόπουλος και Ζουράρης), παρ’ όλο που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (εκτός,δήθεν γραμμής των ΑΝ.ΕΛ), για να διατηρήσει ο κ.Καμμένος πέντε βουλευτές, δηλαδή για να συνεχίσει να θεωρείται πρόεδρος κόμματος στην Βουλή (sic!).

• Τέλος, ο πρωθυπουργός - που τάχα είναι υπέρ των «καθαρών λύσεων» - απέδειξε και πάλι, πως τις επιδιώκει ερήμην του ελληνικού λαού (βλ.τη Συμφωνία Πρεσπών). Και όταν τον ρώτησε (βλ «δημοψήφισμα» του ‘15), έπραξε αντίθετα από την ψήφο των ελλήνων πολιτών. Χθες μάλιστα ανακοίνωσε, πως αντί της καθαρής λύσης (της προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία) επιδιώκει τις πολιτικές συναλλαγές (μέσα σε κλειστά γραφεία), με κρυφές συμφωνίες : - με τον Π. Καμένο, που δήθεν απέσειρε τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» από την κυβέρνηση, - με βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ και με βουλευτές άλλων κομμάτων (π.χ του «Ποταμιού»), ώστε να «συρράψει» την κοινοβουλευτική «πλειοψηφία», που θα του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αδιαφορώντας, για την πολιτική αστάθεια της χώρας (την περίοδο κορύφωσης των τουρκικών απειλών) επί τόσους μήνες, μέχρι τις εκλογές (που τις θέλει - λέει - τον προσεχή Οκτώβρη..!)

Άραγε, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος πιστεύουν ότι οι έλληνες και οι ελληνίδες τρώνε «κουτόχορτο», ώστε να «φάνε αμάσητο» αυτό το «σικέ» θέατρο για δύο ρόλους;

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»