Καθημερινό φαινόμενο τα τροχαία ατυχήματα σε αυτό το σταυροδρόμι της Ρόδου

Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία, σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις 10 το πρωί στη διασταύρωση των οδών Καναδά και Κολοκοτρώνη μεταξύ δύο οχημάτων.

Πρόκειται για μια διασταύρωση – καρμανιόλα η οποία βεβαίως εξαιτίας της απροσεξίας των οδηγών και της παραβίασης ενίοτε της προτεραιότητας, έχουν προκληθεί δεκάδες τροχαία ατυχήματα τους τελευταίους μήνες.

Εκτός των παραπάνω όμως, όπως σημειώνουν οι κάτοικοι κι οι καταστηματάρχες της περιοχής, στο σημείο υπάρχει περιορισμένη ορατότητα των ειδικών σημάτων προειδοποίησης για τους οδηγούς που κατευθύνονται προς την οδό Καναδά καθώς επίσης και οχήματα σταθμευμένα σε σημεία τέτοια που εμποδίζουν την ορατότητα ελέγχου στους διερχόμενους οδηγούς.

Όπως δήλωσε χθες μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» κάτοικος της περιοχής, ο ίδιος πριν από μερικές εβδομάδες απέστειλε επιστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου της Ρόδου (Τεχνικές) επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα παρέμβαση από πλευράς τους, με την τοποθέτηση ειδικών προειδοποιητικών σημάτων (συμπεριλαμβανομένων και των φωσφορούχων αντανακλαστικών που τοποθετούνται στο έδαφος) έτσι ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα.

«Τι περιμένουν δηλαδή όλοι αυτοί που έχουν την ευθύνη βλέποντας να υπάρχουν ατυχήματα σχεδόν καθημερινά; Να γίνει πρώτα το κακό ή να σκοτωθεί κάποιος διερχόμενος οδηγός και μετά να πάρουν μέτρα;» αναρωτήθηκε χθες αναγνώστης μας.