Καταδικάστηκαν δύο Αλβανοί για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκαν δύο Αλβανοί για διακίνηση ναρκωτικών

Καταδικάστηκαν δύο Αλβανοί για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 310 ΦΟΡΕΣ

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για δύο αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 34 και 28 ετών αντίστοιχα, που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα είχαν συλληφθεί για 15 γραμμάρια κοκαΐνης.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ στον καθένα για την κατηγορία της διακίνησης, ένα έτος φυλάκιση για την αντίσταση και 6 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ για την παράνομη οπλοφορία, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 9 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 30.100 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Για τους κατηγορούμενους όλα ξεκίνησαν όταν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν τον 34χρονο Αλβανό και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει μεταξύ άλλων ποσότητα κοκαΐνης βάρους 15 γραμμαρίων και μαχαίρι-σουγιά.

Τα ναρκωτικά και ο σουγιάς κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω έρευνας που έκανε η ανακρίτρια Κω προέκυψε και η εμπλοκή του 28χρονου Αλβανού ο οποίος εντοπίστηκε στο τέλος του Σεπτέμβρη 2017 και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί και εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Κω για την υπόθεση αυτή.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου