Ένοχος για κλοπές κρίθηκε 30χρονος Ροδίτης

Ένοχος για κλοπές κρίθηκε 30χρονος Ροδίτης

Ένοχος για κλοπές κρίθηκε 30χρονος Ροδίτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 533 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 30χρονος Ροδίτης που είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω την ώρα που επιχειρούσε να διαρρήξει καφενείο, αλλά και για άλλες κλοπές.

Η σύλληψη του 30χρονου είχε γίνει στη μία και μισή τα ξημερώματα στις 3 Μαρτίου 2018 οπότε και είχε μεταβεί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και επιχείρησε να διαρρήξει καφενείο που βρίσκεται στην περιοχή.

Όμως για … κακή του τύχη, την ώρα εκείνη έκαναν περιπολία αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω προτού προλάβει να ολοκληρώσει την πράξη του!

Από την προανάκριση της υπόθεσης διαπιστώθηκε επίσης ότι και την προηγούμενη ημέρα στη μία και 20 το μεσημέρι, σε συνοικία της πόλης της Ρόδου αιφνιδίασε 79χρονη γυναίκα που κινούνταν επί της οδού αμέριμνη, και της αφαίρεσε από την τσέπη του παλτού της ένα πορτοφόλι που περιείχε την αστυνομική της ταυτότητα, 50 ευρώ και διάφορα άλλα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Ο δράστης το χρονικό διάστημα από τις 11 το βράδυ την 1η Μαρτίου έως και τις 6 το απόγευμα της επόμενης ημέρας αφαίρεσε από κατάστημα εστίασης στην πόλη της Ρόδου έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 700 ευρώ, μία μικρή οθόνη touch, ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 90 ευρώ και 5 ευρώ σε κέρματα.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε από το δικαστήριο το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δικαίας Οικονόμου, τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, και του επέβαλε την ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη