Γερμανικός τουρισμός: Αμείωτη διάθεση για ταξίδια το 2019

Αυξημένη διάθεση για διακοπές θα έχουν και το 2019 οι Γερμανοί καταναλωτές, με βοηθητικούς παράγοντες τη σταθερή οικονομία, σύμφωνα με την τρέχουσα ταξιδιωτική έρευνα FUR.

Σύμφωνα με την έρευνα ταξιδιωτικών τάσεων Forschungsgemeinschaft Urlaub und Reisen (FUR) της Γερμανίας, το 25% των Γερμανών περιμένει ότι η οικονομική του κατάσταση θα βελτιωθεί και πάνω από τους μισούς ότι θα παραμείνει σταθερή.

Τέσσερις στους πέντε Γερμανούς σκέφτονται ήδη τις διακοπές της χρονιάς. Εάν θα τις πραγματοποιήσουν εξαρτάται από το χρόνο και το χρήμα που είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν.

Το 60% δήλωσε ότι έχει τους οικονομικούς πόρους για διακοπές και το 63% ότι έχει το χρόνο, παρουσιάζοντας αύξηση και στις 2 περιπτώσεις σε σχέση με το περασμένο έτος.
Ωστόσο το ποσοστό που είναι διατεθειμένο να πληρώσει περισσότερα για ταξίδια ανέρχεται φέτος σε 29% έναντι 30% πέρυσι. Αντίθετα, το 14% επιθυμεί να εξοικονομήσει χρήματα έναντι 13% πέρυσι.

Όσον αφορά τους πιο προτιμώμενους προορισμούς τους, οι Γερμανοί επιλέγουν Γερμανία ως πρώτο προορισμό (μερίδιο 30%) και στη συνέχεια Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία και Αυστρία. Η Κροατία και η Ελλάδα βρίσκονται επίσης στις πρώτες θέσεις, ενώ ισχυρούς ρυθμούς αύξησης της ζήτησης παρατηρούνται στην Αίγυπτο και τη Β. Αφρική.

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι το 2019 θα είναι άλλη μια χρονιά ανάπτυξης στα ταξίδια για τη γερμανική αγορά. Οι Γερμανοί πραγματοποίησαν 71 εκατ. ταξίδια διακοπών το 2018, 2% περισσότερα σε ετήσια βάση, και δαπάνησαν 75 δισ. ευρώ (αύξηση 3%). Τα σύντομα ταξίδια 2 ή 4 ημερών αυξήθηκαν επίσης κατά 1% στα 92 εκατ.

Πηγή: Tornosnews.gr