Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις δάσκαλοι και καθηγητές

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις δάσκαλοι και καθηγητές

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις δάσκαλοι και καθηγητές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 452 ΦΟΡΕΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου, πραγματοποίησαν, χθες το μεσημέρι, η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου μαζί με τη Διδασκαλική Ένωση, αντιδρώντας στα όσα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο κυρίως για τους αναπληρωτές.

Λίγο πριν το μεσημέρι, χθες, αρκετοί ήταν οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κύπρου, οι οποίοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι χθες ήταν η δεύτερη μέρα των κινητοποιήσεων, που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή.

Όσο για τους λόγους της διαμαρτυρίας, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, κ. Ανδρέας Μαρίνος, χθες περίμεναν να γίνει η ψήφιση του νομοσχεδίου που τελικά αναβλήθηκε για την Πέμπτη, και το οποίο αφορά τις μόνιμες προσλήψεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαρίνος, ανεξαρτήτως της αλήθειας ή της αναλήθειας των δηλώσεων του Υπουργού, λέγοντας ότι θα γίνουν κάποιες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το 2020-2021, τέσσερις και πέντε χιλιάδες, πράγμα το οποίο το έχουν ακούσει ξανά στο παρελθόν με κάποιες άλλες προσλήψεις, το σοβαρό θέμα που εγείρεται για τους ίδιους είναι πώς θα γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών του χρόνου.

Γιατί, αυτή τη στιγμή, αυτός ο νόμος ανατρέπει και τον τρόπο προσλήψεων των αναπληρωτών. Άρα, λοιπόν, αυτοί οι αναπληρωτές που γυρνούσαν στα νησιά με στόχο να μαζέψουν μόρια για να δουλεύουν συνεχώς στα νησιά, ο καινούργιος νόμος δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη για τα δυσπρόσιτα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρίνο, αυτό θα έχει και άμεση συνέπεια στην περιοχή μας γιατί από το 2015 που εφαρμόζεται ο νόμος των δυσπρόσιτων, σχολεία όπως των Λειψών, του Αγαθονησίου κτλ., ήταν τα πρώτα τα οποία στελεχώνονταν με εκπαιδευτικό προσωπικό και έμεναν στο τέλος τα κεντρικά σχολεία της Ρόδου και της Κω.

Όπως λέει, όμως ο ίδιος, τώρα, όταν θα εφαρμοστεί αυτό, τι θα γίνει; Ποιος θα πάει στα δυσπρόσιτα και με όποιες οι επιπτώσεις έχει αυτό στην οικογένειά του; «Άρα, η εφαρμογή, λοιπόν, του νέου νόμου καταρχήν τη σεζόν που θα μας έρθει, θα είναι καταστροφή και για την περιοχή», τόνισε.
Όσον αφορά τις μόνιμες προσλήψεις, είναι ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών.

Αυτή τη στιγμή, όμως, ο νόμος πριμοδοτεί πάρα πολύ τα μεταπτυχιακά, κάνουν μεγάλες αλλαγές αφού δεν υπάρχει καθόλου ΑΣΕΠ, πριμοδοτούνται τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά και δημιουργείται και το εύλογο ερώτημα κάποιοι οι οποίοι είναι σε νησιά πώς θα μπορούσαν να κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά.


Το βασικότερο, όμως, για τους ίδιους είναι ότι δεν υπάρχει μία ενιαία πολιτική αφού κάθε κυβέρνηση λέει ότι θα ανατρέψει τα δεδομένα της προηγούμενης. Η Νέα Δημοκρατία λέει ότι, όταν γίνει κυβέρνηση, θα βάλει προτεραιότητα τον ΑΣΕΠ ενώ η σημερινή βάζει προτεραιότητα κάποια άλλα πράγματα, όπως μεταπτυχιακά χωρίς εξετάσεις.

«Άρα, λοιπόν, ο πολίτης και ο κάθε νέος αυτή τη στιγμή είναι έρμαιο του κάθε Υπουργού και της δικής τους ιδεοληψίας. Το θέμα είναι να υπάρχει αυτή τη στιγμή μία ενιαία πολιτική ώστε να γνωρίζει ο άλλος ότι χρειάζεται να πάει εκεί τόσα χρόνια, τόσα μεταπτυχιακά κτλ. για να μπορέσει να δουλέψει. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να αλλάζει συνεχώς», δήλωσε ακόμη.

Και κατέληξε λέγοντας ότι τις προσλήψεις οι ίδιοι τις αμφισβητούν. Θα γίνουν για την ειδική αγωγή από τη στιγμή που πέρασε στον προϋπολογισμό, ωστόσο πιστεύουν ότι δεν θα γίνουν της γενικής γιατί τις βάζει την περίοδο 2021-2022 που δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι κυβέρνηση αλλά και ποιες θα είναι οι συνθήκες τότε, λόγω του δημοσιονομικού χρέους κτλ.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη