Έντονη αντίδραση του δημάρχου Κω για την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Κέφαλο

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Κω κ. Γιώργου Κυρίτση προκάλεσε η πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στην Κέφαλο.

Ο Δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Δ/ντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας κ. Μυλωνά και τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Μιχαηλίδη, με προσωπική επιστολή στην οποία επισημαίνει ότι η τάση συρρίκνωσης των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας δεν μπορεί να προσλαμβάνει οριζόντια χαρακτηριστικά και να προσπερνά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά νησιωτικών περιοχών.

Ο κ. Κυρίτσης ζητά να επανεξεταστεί και να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση, τονίζοντας ότι η πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματος στην Κέφαλο της Κω, είναι μια κίνηση που δείχνει αδιαφορία για τους πολίτες των νησιωτικών περιοχών αλλά και τις επιχειρήσεις.

Ο Δήμαρχος, στην επιστολή διαμαρτυρίας του, αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Για κάποιους προφανώς το υποκατάστημα της Κεφάλου αποτελεί ένα μικρό λογιστικό μέγεθος, αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αγνοούν ότι υπάρχουν γέροντες αλλά και πολίτες όσο και επιχειρηματίες που συναλλάσσονται με την Εθνική Τράπεζα και οι οποίοι πλέον θα πρέπει να μετακινούνται στην  πόλη της Κω προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Προκαλεί εντύπωση η συγκεκριμένη απόφαση, τη στιγμή μάλιστα που στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κέφαλο υπάρχει σημαντικός κύκλος εργασιών ενώ η λειτουργία του στηρίχθηκε για χρόνια από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της περιοχής.”

Ο κ. Κυρίτσης τονίζει ότι “οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Κεφάλου στην Κω στήριξαν την Εθνική Τράπεζα τα προηγούμενα χρόνια, με τις καταθέσεις και την εμπιστοσύνη τους.
Θα είναι εξαιρετικά επώδυνο για εμάς, αυτή η εμπιστοσύνη να κλονιστεί με την αδικαιολόγητη απόφαση αναστολής της λειτουργίας του υποκαταστήματος, η οποία θα πρέπει να ανακληθεί.’’

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
«Η τάση συρρίκνωσης των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας δεν μπορεί να προσλαμβάνει οριζόντια χαρακτηριστικά και να προσπερνά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά νησιωτικών περιοχών.
Η πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματος στην Κέφαλο της Κω, είναι μια κίνηση που δείχνει αδιαφορία για τους πολίτες των νησιωτικών περιοχών αλλά και τις επιχειρήσεις.

Για κάποιους προφανώς το υποκατάστημα της Κεφάλου αποτελεί ένα μικρό λογιστικό μέγεθος, αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία αλλά και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Αγνοούν ότι υπάρχουν γέροντες αλλά και πολίτες όσο και επιχειρηματίες που συναλλάσσονται με την Εθνική Τράπεζα και οι οποίοι πλέον θα πρέπει να μετακινούνται στην  πόλη της Κω προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Προκαλεί εντύπωση η συγκεκριμένη απόφαση, τη στιγμή μάλιστα που στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κέφαλο υπάρχει σημαντικός κύκλος εργασιών ενώ η λειτουργία του στηρίχθηκε για χρόνια από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Ως Δήμαρχος Κω σας ζητώ να επανεξετάσετε και να ανακαλέσετε τη συγκεκριμένη απόφαση.
Σας ζητώ να αντιληφθείτε ότι ένα υποκατάστημα σε μια νησιωτική περιοχή δεν αποτελεί λογιστικό μέγεθος, όπως όλα τα άλλα στην ηπειρωτική χώρα.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Κεφάλου στην Κω στήριξαν την Εθνική Τράπεζα τα προηγούμενα χρόνια, με τις καταθέσεις και την εμπιστοσύνη τους.

Θα είναι εξαιρετικά επώδυνο για εμάς, αυτή η εμπιστοσύνη να κλονιστεί με την αδικαιολόγητη απόφαση αναστολής της λειτουργίας του υποκαταστήματος, η οποία θα πρέπει να ανακληθεί.

Με εκτίμηση
Γιώργος Κυρίτσης
Δήμαρχος Κω».