Ιπποκράτης Kos Hotel:  Εξηγήσεις για τη μη αποδοχή του αιτήματος αναβολής

Η απόφαση του Ιπποκράτη να μη δεχθεί το αίτημα αναβολής του Ερμή Αγιάς εξαιτίας της κατάστασης υγείας όχι ενός, ούτε δύο αλλά οχτώ αθλητών του, έτυχε αποδοκιμασίας από μεγάλης μερίδας φίλων του μπάσκετ και ο κωακός σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους της απόφασης αυτής.

«Η διοίκηση του ΑΣ Ιπποκράτη Κω θα ήθελε να ενημερώσει το κοινό αναφορικά με τα σχόλια που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την απόφασή μας ν’ αγωνιστούμε στον αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο 12/01 με τον Ερμή Αγιάς εκτός έδρας.

Η διοίκηση του ΑΣ Ιπποκράτη Κω ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα του Ερμή Αγιάς 24 ώρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα. Με δεδομένο ότι ένα μέρος της αποστολής μας είχε ταξιδέψει ήδη για την Αθήνα, δεν μπορούσαμε ν’ αποδεχθούμε το αίτημα της διοίκησης του Ερμή Αγιάς.

Η ομάδα μας αντιμετωπίζει, από τη στιγμή της παρουσίας της στα εθνικά πρωταθλήματα, το ίδιο πρόβλημα με τη μεταφορά, μιας και το αεροδρόμιο του νησιού μας δεν επιτρέπει τις μετακινήσεις μεγάλων αεροπλάνων, με αποτέλεσμα να μετακινείται η αποστολή της ομάδας μας σε δύο μέρη.

Παρ’ όλ’ αυτά, η διοίκηση του συλλόγου είχε τη διάθεση ν’ αποδεχθεί το αίτημα, έστω και καθυστερημένα και με οικονομικό κόστος, με δεδομένη την απόσταση που έπρεπε να διανυθεί, όμως απαραίτητη προϋπόθεση για να ληφθεί η απόφαση, ήταν η ημερομηνία διεξαγωγής του αναβληθέντος αγώνα. Με δεδομένη και πάλι την απόσταση που πρέπει να καλύπτει η ομάδα μας, δεν είναι δυνατό να διεξαχθεί αναβληθείς αγώνα Τετάρτη, πόσω δε μάλλον, όταν θα έπρεπε να δώσουμε δύο σερί εκτός έδρας αγώνες, οπότε θα έπρεπε η ομάδα μας να ταξιδεύει από την Τρίτη και να τελειώσει τα ταξίδια της την Κυριακή.

Παράλληλα, ένας από τους λόγους που ο ΑΣ Ιπποκράτη Κω αποφάσισε να προβεί στη συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι και ο τρόπος συμπεριφοράς που βίωσε η ομάδα μας στον αγώνα του Σαββάτου. Ο ΑΣ Ιπποκράτη Κω έχει αποδείξει στην παρουσία του στα εθνικά πρωταθλήματα ότι αποτελεί μία ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει φιλοξενία και είναι ουκ ολίγες οι ανακοινώσεις ομάδες που έχουν αναγνωρίσει τον τρόπο φιλοξενίας μας.

Εν αντιθέσει με τα όσα συμβαίνουν στην Κω, η αποστολή της ομάδας μας άκουσε άσχημα σχόλια κατά τη διάρκεια του αγώνα ακόμα και από τον αντίπαλο πάγκο, ενώ το αποκορύφωμα της κακής φιλοξενίας που βιώσαμε ήταν η απουσία χαιρετισμού στο τέλος του αγώνα από τον αντίπαλο πάγκο.

Ο ΑΣ Ιπποκράτη Κω στήριζε και θα στηρίζει πάντα τις αρχές και τις ιδέες με τις οποίες γαλουχήθηκε εδώ και χρόνια και δεν είναι άλλες από τη σωστή αθλητική συμπεριφορά και το ίδιο το μπάσκετ. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να μην εμφανιστούν στο μέλλον ανάλογες συμπεριφορές.

Παράλληλα, θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Ερμή Αγιάς για τη νίκη του με βάση και τα προβλήματα που αντιμετώπισε τις προηγούμενες ημέρες».

Εξάλλου, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε χθες ότι τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας ματς των Κώων με Αμύντα (26/1) και Εθνικό (2/2) αντί ώρας 17.00’ θα ξεκινήσουν 15.00’ και 13.00’ αντίστοιχα.