Αθωώθηκε Σύριος για μεταφορά μεταναστών

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 26χρονος Σύριος που κατηγορούνταν ότι μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στην Κω, 39 συμπατριώτες του και Ιρακινούς με βάρκα.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από ένα χρόνο και ο 26χρονος μετά τη σύλληψή του και την απολογία του οδηγήθηκε στη φυλακή. Χθες έγινε η δίκη του στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δημήτρη Ζιώγα, τον έκρινε αθώο.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 9ης Φεβρουαρίου 2018, όταν ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κω για την ύπαρξη αλλοδαπών στην παραθαλάσσια περιοχή «Ψαλίδι» της Κω. Άμεσα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσαν στην περιοχή όπου εντόπισαν σαράντα (40) αλλοδαπούς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ κατόπιν διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι διακινητής των υπολοίπων καθώς και χειριστής της βάρκας ήταν ο 26χρονος αλλοδαπός. Ο 26χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, ενώ ο ίδιος από τη πρώτη στιγμή ισχυρίζονταν ότι δεν είναι διακινητής αλλά μεταφερόμενος.