Σε κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε 29χρονος για ληστεία στο Φαληράκι

Σε κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε 29χρονος για ληστεία στο Φαληράκι

Σε κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε 29χρονος για ληστεία στο Φαληράκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1149 ΦΟΡΕΣ

Σε κάθειρξη 5 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 29χρονος κατηγορούμενος για ληστεία κατά συναυτουργία, μαζί με άλλα δύο άγνωστα άτομα.

Το περιστατικό το οποίο έστειλε στη φυλακή τον 29χρονο, εκτυλίχθηκες – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- στις 3 τα ξημερώματα στις 3 Ιουλίου 2015 στο Φαληράκι έξω από ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Εκεί ο ένας εκ των δύο άγνωστων δραστών αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο από την κατοχή ενός ημεδαπού και τράπηκε σε φυγή.

Ο παθών ακολούθησε τον δράστη, όμως τελικά τον έχασε από το οπτικό του πεδίο λόγω του σκότους. Τότε μπροστά στον παθόντα εμφανίστηκε ο 29χρονος ο οποίος μαζί με τον δεύτερο άγνωστο δράστη, του πρότειναν να τους ακολουθήσει προκειμένου να τον βοηθήσουν να πάρει πίσω το κινητό του τηλέφωνο με το αζημίωτο φυσικά.

Πράγματι ο παθών τους ακολούθησε και τον οδήγησαν σε σημείο όπου βρίσκονταν ένα αυτοκίνητο και στη θέση του οδηγού καθόταν ο δράστης ο οποίος είχε αφαιρέσει το κινητό.

Τότε ο δράστης αυτός βγήκε από το αυτοκίνητο και ζήτησε από τον παθόντα να του δώσει όσα χρήματα είχε επάνω του και όταν ο τελευταίος αρνήθηκε, ο άγνωστος δράστης έβγαλε ένα μαχαίρι και με αυτό τον απείλησε, ενώ την ίδια ώρα ο 29χρονος με τον δεύτερο άγνωστο δράστη, έκλεισαν το δρόμο στον παθόντα περικυκλώνοντάς τον ώστε να μην μπορεί να διαφύγει.

Οι δράστες απείλησαν τον παθόντα ότι είναι καλύτερα να συμμορφωθεί και να δώσει τα χρήματα για να μην του συμβεί τίποτα χειρότερο. Έτσι ο παθόντας έδωσε το ποσό των 50 ευρώ που κρατούσε επάνω του. Χρήματα και κινητό τα πήραν οι δράστες και τράπηκαν σε φυγή, συνεχίζοντας έως την απομάκρυνση τους να απειλούν τον παθόντα να μην ειδοποιήσει την αστυνομία.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η κ. Βαλεντίνα Παπαμανώλη.

Διαβάστε ακόμη

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών