Οι εργασιακές ανατροπές δεν θα σταματήσουν στους εκπαιδευτικούς

Οι εργασιακές ανατροπές δεν  θα σταματήσουν στους εκπαιδευτικούς

Οι εργασιακές ανατροπές δεν θα σταματήσουν στους εκπαιδευτικούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 172 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης


Το νέο νομοσχέδιο στην εκπαίδευση που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή, ανατρέπει τα όσα ίσχυαν για τα πτυχία, τα χρόνια εργασίας και το έργο των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία μας. Κι όμως, οι εργασιακές ανατροπές δεν θα σταματήσουν μόνο στους εκπαιδευτικούς! Θα εφαρμοστούν άμεσα και στους ΔΕ (μόνιμους, αορίστου) του Δημοσίου…!

Ως εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έχουμε ευθύνη για την στάση που θα κρατήσουμε στην αυριανή πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο. Υπάρχουν συνάδελφοί μας, οι οποίοι αναρωτιούνται «γιατί να απεργήσω;» ή «δεν με αφορά»!

Κι όμως, την απάντηση στα ερωτήματα αυτά την βλέπουμε κάθε μέρα μπροστά μας!!!

Η σημερινή κυβέρνηση δείχνει πιο αποφασισμένη να εφαρμόσει τις ευρωπαϊκές πολιτικές και οδηγίες εις βάρος της μόνιμης και σταθερής εργασίας! Ελαστικές μορφές απασχόλησης, «ανακύκλωση» της ανεργίας, κ.α. Δεν διστάζει να καταδικάσει κάθε εργαζόμενο σε ένα διαρκές κυνήγι προσόντων, αξιολογήσεων και εξετάσεων για να μπορέσει να αποδείξει ότι επαρκεί και να έχει δικαίωμα στην εργασία.

Όσοι και όσες δεν αντέξουν σ’ αυτόν τον ακραίο ανταγωνισμό, γιατί δεν έχουν είτε τα χρήματα είτε τον χρόνο να ανταπεξέλθουν στο κυνήγι τίτλων (πτυχία, μεταπτυχιακά, βεβαιώσεις), τότε το φταίξιμο θα είναι δικό τους κι όχι της εκάστοτε κυβέρνησης! Η «κακιά τους μοίρα» των εργαζομένων θα είναι να καταλήγουν στον «καιάδα» της ανεργίας, της φτώχειας και εξαθλίωσης.

Πως αλλιώς θα πιαστούν οι στόχοι των εκθέσεων του ΣΕΒ για 180.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για Ιδιωτικοποιήσεις, για μείωση κρατικών δαπανών και την αύξηση των επιχορηγήσεών τους;;;

Ως εργαζόμενοι στους ΟΤΑ να προβληματιστούμε:
• γιατί η σημερινή κυβέρνηση πάγωσε έως το τέλος του 2019 τις προσλήψεις στο δημόσιο;
• γιατί νομοθετεί διάταξη (νομοσχέδιο ΑΣΕΠ, άρθρο 38) στους ΔΕ υπαλλήλους (μόνιμους, αορίστου) για πρόγραμμα διοικητικής επάρκειας; Μήπως δεν επαρκεί το απολυτήριό μας από το Λύκειο;;;

Είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στο Δημόσιο είναι ΔΕ. Άρα, είναι μια καλή «δεξαμενή» για απολύσεις. Έτσι, η κυβέρνηση εφαρμόζει αυτό που θέλει να κάνει και στους εκπαιδευτικούς, δηλ. να αμφισβητεί τα προσόντα σου με βάση τον βασικό τίτλο σπουδών σου! Έπειτα, θα σε βάλει να τσακώνεσαι με τους άλλους συναδέλφους σου για το ποιος θα έχει μια θέση εργασίας!

Αύριο απεργούμε, γιατί:
• οι ζωές μας κοστίζουν παραπάνω από ένα μεροκάματο φτώχειας και μισθούς πείνας…

• έχουμε βρεθεί ή κινδυνεύουμε να βρεθούμε εμείς και τα παιδιά μας – στις στρατιές των ανέργων, των απλήρωτων εργαζομένων…

• δεν θα δεχτούμε ποτέ ως φυσιολογικό τα παιδιά μας να ζούνε σε συνθήκες υλικής αποστέρησης…

• δεν θα ανεχθούμε εκείνους που ρήμαξαν τις ζωές μας, να συνεχίσουν ανενόχλητοι την ψήφιση κάθε μέτρου φτωχοποίησής μας…

• θέλουμε τα δημόσια σχολεία των παιδιών μας, να είναι στελεχωμένα με εκπαιδευτικούς από την αρχή της χρονιάς, να έχουν σύγχρονες παροχές και υποδομές, ίσα δικαιώματα στη γνώση και στη μόρφωση με τους μαθητές στα ιδιωτικά…

• θέλουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα δημόσια σχολεία με λιγότερα παιδιά ανά τμήμα, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, κλειστές αίθουσες γυμναστικής, κ.α.

Συνάδελφοι, -ισσες:
Απεργούμε και Συμμετέχουμε στην αυριανή Απεργιακή Συγκέντρωση με τους Εκπαιδευτικούς στην Ρόδο για να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο «έκτρωμα» που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών!

Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου! / Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ! / Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας: Κάνε πράξη / Την αλληλεγγύη! (Μπρεχτ)

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B