Εξετάστηκαν τα προβλήματα και τα σημαντικά έργα σε εξέλιξη της Λέρου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Λέρου αναφέρει τα εξής:

Ο Δήμαρχος Λέρου κος Κόλιας Μιχάλης, είχε συνάντηση στο γραφείο του, με τον Περιφερειάρχη κο Χατζημάρκο Γεώργιο και τον Έπαρχο κο Θεμέλαρο Ιωάννη, για την πορεία σημαντικών έργων που είναι σε εξέλιξη και ώριμα προς Δημοπράτηση καθώς και για άλλα προβλήματα του νησιού μας.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Ζουμπούλης Γεώργιος καθώς και οι Μηχανικοί του Δήμου μας.

Υποβλήθηκε στον Περιφερειάρχη, αίτημα χρηματοδότησης το οποίο και αποδέχτηκε, κατασκευής νέου Νηπιαγωγείου στα Άλιντα, παρουσία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αλίντων, μετά την εκπόνηση μελέτης από το Δήμο Λέρου, το οποίο θα φιλοξενεί νήπια, προ-νήπια αλλά και βρεφονηπιακό σταθμό.
Επίσης, συζήτησαν την πορεία εργασιών του Νηπιαγωγείου στο Λακκί, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 663.000 ευρώ και άμεσα δημοπρατείται.

 Έγινε ενημέρωση, από τον κο Δήμαρχο και το Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κο Έλληνα Χρήστο, η πορεία του έργου Τουριστικού Αγκυροβολίου στην περιοχή Αλίντων προϋπολογισμού 1.500.00 ευρώ χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια ,που επίσης δημοπρατείται άμεσα.

Επίσης ο κος Περιφερειάρχης, ενημέρωσε, ότι ολοκληρώθηκε μέσω του ΕΣΠΑ η διαδικασία που αφορά τη βελτίωση της ασφάλειας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, σε διάφορες περιοχές του νησιού, όπως το Λακκί, η Άγκυρα, τα Άλιντα και το Παρθένι.

 Τέλος, ανακοίνωσε, μετά την ολοκλήρωση συντήρησης εργασιών σχολικών κτιρίων προϋπολογισμού 78.000 ευρώ την χρηματοδότηση του Δήμου Λέρου 150,000 ευρώ (75.000 ευρώ για την Πρωτοβάθμια και 75.000 ευρώ για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) με στόχο την ολοκλήρωση συντήρησης σχολικών μονάδων του νησιού.

Ο Δήμαρχος Λέρου, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση αυτών των έργων, που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του νησιού μας.

Συναντήσεις στα υπουργεία

Επέστρεψε σήμερα ο Δήμαρχος Λέρου κος Κόλιας Μιχάλης, ο οποίος εχθές είχε συναντήσεις σε Αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση προβλημάτων του νησιού μας.

Συγκεκριμένα, είχε συνάντηση με την Διευθύντρια της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κα Παπαμιχαήλ και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κο Α. Ανδρικόπουλο για θέματα που αφορούν την συντήρηση και επισκευή κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, την 12μηνη λειτουργία του Διαβατηριακού Ελέγχου και άλλα διαδικαστικά θέματα.

 Ο Δήμαρχος Λέρου, συνεχάρη και ευχαρίστησε την κα Υπουργό και τον Αρχηγό για τη διατήρηση της Αστυνομικής Δύναμης, αλλά και ότι παρουσιάστηκε η πρώτη Θεατρική Παράσταση της Ελληνικής Αστυνομίας στο νησί μας, τονίζοντας την άψογη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Αστυνομικό Διευθυντή κύριο Κ. Κοκορόσκο, της Διοικήτριας του ΑΤ Λέρου κυρίας Α. Κουτσοδόντη και των Αστυνομικών αλλά και το αίσθημα ασφάλειας που μας παρέχουν.

Επίσης, συναντήθηκε με τον κύριο Κ. Ζαφειρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα του Λιμενικού Ταμείου.

Στην συνέχεια, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό κύριο Ν. Σαντορινιό και αφού τον ευχαρίστησε για τη στήριξη του στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων του νησιού μας αλλά και την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών άφιξης στο νησί μας Επιτροπής από Συναρμόδια Υπουργεία που θα εξετάσουν την επέκταση του υπάρχοντος αεροδρομίου.

 

 

Επίσης, την σύνδεση τους καλοκαιρινούς μήνες με το Βόρειο Αιγαίο ακτοπλοϊκός ,την υλοποίηση μελέτης του ΓΕΝ δημιουργίας καταδυτικών θαλάσσιων πάρκων, την παραχώρηση κτιρίων του Δημοσίου στο Δήμο, καθώς και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την επιβολή τελών στα σκάφη αναψυχής.

Ο Δήμαρχος Λέρου, απέσπασε κατά τις συναντήσεις του ,την δέσμευση των Αρμόδιων Υπουργών για την άμεση επίλυση των προβλημάτων.