Ολοκληρώθηκε η διαδικασία  για τον διαγωνισμό των led στη Ρόδο

Έκλεισε η υπόθεση του διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση των φωτιστικών σωμάτων led στο νησί της Ρόδου μετά και τη χτεσινή έγκριση από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας του τρίτου πρακτικού του ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς αποτυπώθηκαν για μία ακόμα φορά από τα μέλη της επιτροπής που ανήκουν στην αντιπολίτευση, ενστάσεις αναφορικά με τις διαδικασίες για το έργο.

Στη συνέχεια το λόγο έχει το ελεγκτικό συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο και όταν δώσει την έγκρισή του, τότε θα προχωρήσει και η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο «Dasteri Systems». Στόχος της περιφέρειας είναι να ξεκινήσει το έργο πριν τις εκλογές και να εκτελεστεί όσο το δυνατόν συντομότερα λόγω του κατεπείγοντος και λόγω των σοβαρότατων προβλημάτων που υπάρχουν στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του νησιού μας.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» για το θέμα ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, δήλωσε τα εξής: «Το θέμα σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό έχει κλείσει και προχωράμε στη διαδικασία της αποστολής όλου του φακέλου της διαγωνιστικής διαδικασίας στο ελεγκτικό συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο.

Ο διαγωνισμός επί της ουσίας έχει τελειώσει και δεν έχει προσβληθεί από πουθενά. Ανάδοχος είναι η εταιρία «Dasteri Systems» με το ποσό 3.941.000 ευρώ.

Μόλις έρθει η έγκριση από το ελεγκτικό θα υπογραφεί η σύμβαση και θα εγκατασταθεί ο εργολάβος».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα χρειαστεί διάστημα περίπου δύο μηνών για την απάντηση του ελεγκτικού που θα δώσει το πράσινο φως για την υπογραφή της σύμβασης.

Μιλώντας για τη στάση της αντιπολίτευσης όλο το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Ζαννετίδης επιτέθηκε εναντίον της και τόνισε ότι τα οφέλη θα είναι τεράστια τόσο από πλευράς οικονομίας όσο και από πλευράς ποιότητας παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες. «Η αντιπολίτευση μάχεται αδικαιολόγητα αυτό το έργο. Και είναι το δεύτερο έργο μετά το φράγμα Γαδουρά στο οποίο εξαντλείται η αντιπολιτευτική τους τακτική. Ο κόσμος έχει κουραστεί με αυτό το θέμα.

Αν υπήρχε κάτι, αν είχαμε κάνει κάπου λάθος θα είχαν προσβάλει ο ίδιοι διαγωνιζόμενοι το διαγωνισμό. Και την πρώτη φορά που έκαναν λόγο για φωτογραφικό διαγωνισμό εμάς μας δικαίωσαν οι αποφάσεις 608 και 609 του ελεγκτικού συνεδρίου. Γι’ αυτό δεν προσφύγαμε, ενώ αν γινόταν προσφυγή, θα υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση.

Ο στόχος μας είναι να ξεκινήσει πριν τις εκλογές και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Εμείς πιέζουμε να γίνει το έργο όσο γίνεται γρηγορότερα. Το μεγάλο κέρδος αυτού του διαγωνισμού είναι πέρα από την τιμή που επιτεύχθηκε και είναι πολύ πιο κάτω από τον προϋπολογισμό, και το ότι για διάστημα δέκα ετών το δίκτυο του ηλεκτροφωτισμού θα συντηρείται δωρεάν.

Θα αντικαθίστανται οι λάμπες υποχρεωτικά μέσα σε 48 ώρες από τη βλάβη και θα πάψει η περιφέρεια για όλο αυτό το διάστημα να κάνει διαγωνισμούς για τη συντήρησή τους. Τα χρήματα που θα ξόδευε για δέκα χρόνια, θα τα επενδύσει κάπου αλλού. Χρήματα για το σκοπό αυτό δεν θα δίνουμε πια. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα.

Ήδη ξεκινά το έργο για την προσθήκη του ηλεκτροφωτισμού από Ρόδο μέχρι Λίνδο και από Ρόδο μέχρι Καλαβάρδα. Όπου δεν υπάρχουν κολόνες και υποδομή θα δημιουργηθούν. Και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και το υπόλοιπο νησί. Το οδικό δίκτυο της Ρόδου θα γίνει σύγχρονο και ασφαλές».

Επίσης κατά τη χτεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκαν ομόφωνα τα πρακτικά των διαγωνισμών για τον καθαρισμό των ρεμάτων στην περιφερειακή ενότητα Καλύμνου, που περιλαμβάνει έξι νησιά και στην περιφερειακή ενότητα Κω που αφορά και τη Νίσυρο.

Επίσης εγκρίθηκαν και οι επείγουσες επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Σύμης μετά τις θεομηνίες του 2017 και οι οποίες αφορούν το δρόμο που οδηγεί από τη Σύμη στον Πανορμίτη.