Απαραίτητο να γίνει έλεγχος από τους ειδικούς και να ληφθούν μέτρα στη Ρόδο

Και τα προηγούμενα χρόνια, είχαμε πτώσεις δέντρων από τους ισχυρότατους ανέμους που έπνεαν στα νησιά μας, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι τα τελευταία δύο –τρία χρόνια  το κακό έχει παραγίνει! 

Κι επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποιο πολύ μεγάλο κακό, δεν σημαίνει ότι θα είναι πάντα έτσι. Από καθαρή σύμπτωση δεν θρηνήσαμε θύματα στις τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις πτώσεων δέντρων που είχαμε στη διάρκεια της προχθεσινής μέρας.

Με πιο απλά λόγια, για να καταλαβαινόμαστε, οι γεωπονικές υπηρεσίες έχουν τον λόγο: Μαζί με τα τεχνικά συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας, της πολιτικής προστασίας και δεν ξέρουμε ποιων άλλων, οφείλουν σήμερα κιόλας να δρομολογήσουν με ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ σχετικές μελέτες, από ΕΙΔΙΚΟΥΣ και όχι από οποιονδήποτε άλλο, από τις οποίες θα καταγραφούν τα επικίνδυνα (κυρίως μεγάλα) δέντρα, έτσι ώστε ή να κλαδευτούν ή να ξεριζωθούν αν κριθεί απαραίτητο πάντα από τους ειδικούς.

Και για να μην μηδενίζουμε τα πάντα, προσπάθειες γίνονται τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση, όχι όμως συντονισμένα και με επιστημονική καθοδήγηση.

Τόσα παιδιά (γεωπόνοι και άλλοι) βρίσκονται άνεργοι στη Ρόδο. Ιδού πεδίον λαμπρό λοιπόν!

Μιχ.Μ.