Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Αδιαφορεί για τα προβλήματα της ΑΣΤΕΡ η περιφέρεια

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Αδιαφορεί για τα προβλήματα της ΑΣΤΕΡ η περιφέρεια

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Αδιαφορεί για τα προβλήματα της ΑΣΤΕΡ η περιφέρεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 265 ΦΟΡΕΣ

Να δοθούν λύσεις ζητά η “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”

Για αδιαφορία σε ό,τι αφορά την επίλυση των προβλημάτων της ΑΣΤΕΡ κατηγορεί την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η παράταξη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” του κ. Μαν. Γλυνού.

Επί του θέματος εκδόθηκε χθες σχετική ανακοίνωση, στην οποία επίσης ζητούνται απαντήσεις για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καθαριστεί τα ρέματα στο νησί της Κάσου, γεγονός που προκαλεί ευνόητους κινδύνους.

Και για τα δύο ζητήματα η “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” απαιτεί εξηγήσεις από την περιφέρεια και ειδικότερα επισημαίνει στην ανακοίνωσή της τα εξής:
«Ο τρόπος αντίληψης των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων καθορίζει την αποτελεσματικότητα μιας περιφερειακής αρχής. Δυο ειδήσεις διαβάζουμε σήμερα. Η μια αφορά τα αυτονόητα τα οποία ζητούν εδώ και καιρό οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ από την υπουργό Τουρισμού. Η δεύτερη η επιστολή του αντιδημάρχου Κάσου κ. Ι. Νικολάου σχετικά με τον καθαρισμό των ρεμάτων στην Κάσο για τα οποία δεν μερίμνησε ως σήμερα, μέσα Ιανουαρίου, η Περιφέρεια Ν.Α.

Η ΑΣΤΕΡ είναι μια σχολή στην εύρυθμη λειτουργία της οποίας οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε, μια σχολή που στην παραμικρή υπόνοια μετακίνησής της, όλοι σπεύδουμε να διαμαρτυρηθούμε, μια σχολή που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το νησί της Ρόδου, τα Δωδεκάνησα, του Ν. Αιγαίου και του επιπέδου των υπηρεσιών που αυτά προσφέρουν στον επισκέπτη. Η πλειονότητα των αιτημάτων άπτονται των αρμοδιοτήτων της κ. Κουντουρά που η πολυδιαφημισμένη στενή συνεργασία μεταξύ σας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το επικοινωνιακό όφελος και να μπει στην ουσία και που ουδεμία κίνηση ως τώρα έχει γίνει από μέρους σας, προκειμένου να σταθείτε σύμμαχος στον αγώνα που δίνει εντελώς μόνη της η διοίκηση και οι σπουδαστές της Σχολής.

Μεταξύ των προβλημάτων που αναφέρονται είναι η δυνατότητα εκμάθησης περισσότερων γλωσσών και η ενίσχυση της διδασκαλίας όσων γλωσσών προβλέπει το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα. Του κατ' εξοχήν δηλαδή απαραίτητου εργαλείου της δουλειάς τους. Αν είναι αυτό αρμοδιότητα της Περιφέρειας; "Τυπικά", σαφώς και όχι. Το "τυπικά" όμως υπάρχει στο λεξιλόγιο όσων, ενώ διαμαρτύρονται υποκριτικά για το "Κράτος των Αθηνών" και την εν γένει δυσλειτουργία του, εντούτοις η φαντασία τους και η δημιουργικότητά τους εξαντλείται μόνο όταν πρόκειται να προσφέρουν οικονομικό άσυλο στους ημετέρους.

Πόση φαντασία και δημιουργικότητα χρειάζεται άραγε, προκειμένου να υπάρξει ειδική συνεργασία των ΚΕΚ Γεννηματάς με την ΑΣΤΕΡ ώστε να προσφερθεί η δυνατότητα στους φοιτητές να μάθουν έστω και τα βασικά στις ξένες γλώσσες που επιθυμούν, αφού το αρμόδιο υπουργείο δεν κάνει κάτι για αυτό;
Πόση φαντασία και δημιουργικότητα χρειάζεται για να παρακάμψεις τις παθογένειες του κεντρικού κράτους όταν έχεις στα χέρια σου τα εργαλεία προκειμένου να παράσχεις έστω και μια μικρή, έστω και μια ελλιπή βοήθεια εκεί που μπορείς ως περιφερειακή αρχή και εκεί που το κεντρικό κράτος αδιαφορεί;

Πόσα κόστισε και πόσα προσέφερε ή υπολογίζετε πως θα προσφέρει σε βάθος χρόνου και επί της ουσίας το "σπονσοριλίκι" της κάθε εγχώριας αλλά και εκτός συνόρων "έγκριτης" ή μη τηλεπερσόνας;
Πόσο θα κόστιζε σε σχέση με τη διοργάνωση ανούσιων φιεστών και επαρχιώτικης αισθητικής αρπαχτών, ένας καθηγητής ξένης γλώσσας που θα διδάσκει εκτός ωραρίου και εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής για 9 με 10 μήνες τον χρόνο;

Περισσότερα από έναν υπάλληλο στο γραφείο προώθησης του Περιφερειάρχη; Σαφώς όχι. Λιγότερα από την κάθε υπερκοστολογημένη φιεστούλα; Σαφώς ναι. Τι χρειάζεται; Βούληση και στόχος. Βούληση, για να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες της κοινωνίας και να επενδύσεις στην παιδεία και το μέλλον της, με κάθε τρόπο.

Στόχος, για να στήσεις σε γερές βάσεις το παραγόμενό σου τουριστικό προϊόν, το οποίο θα αναβαθμίζεται σταθερά και με βλέμμα στο μέλλον, όχι με κοντόφθαλμες επικοινωνιακές ρουκέτες, που κανείς εκτός Περιφέρειας δεν πήρε είδηση τη "λάμψη" τους. Και αυτή είναι η βασική μας διαφορά, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις "ευθύνες" και τις "αρμοδιότητες". Γιατί είναι άλλο να ξέρεις τις αρμοδιότητες για να μπορείς να αποφασίζεις πώς και πού να ενώσεις δυνάμεις για να προσπεράσεις τα εμπόδια και να είσαι αποτελεσματικός και άλλο να τις "μαθαίνεις" μόνο και μόνο για να τις χρησιμοποιήσεις ως πρόσχημα για την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητά σου.

Όσον αφορά τώρα την επιστολή που απέστειλε ο Αντιδήμαρχος της Κάσου κ. Ι. Νικόλαου σχετικά με τον καθαρισμό των ρεμάτων στο νησί, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που προκύπτουν από τις έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα, δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε ούτε να αναλύσουμε κάτι επ' αυτού.

Απλώς ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ η απάντησή σας ως Περιφερειάρχη να είναι η άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Αντιδημάρχου και θα χαρούμε να χαιρετίσουμε τα γρήγορα αντανακλαστικά σας έστω κι αν ήταν κάτι που έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Αν πάλι τα μόνα αντανακλαστικά που έχετε να επιδείξετε ως Περιφερειάρχης είναι η επέλαση των επικοινωνιακών δορυφόρων σας με 40 χρόνια "μάχιμης" δημοσιογραφίας που θα κουνήσουν το δάχτυλο στον Aντιδήμαρχο και σε εμάς, σχετικά με τις "τυπικές" αρμοδιότητες, τι να κάνουμε... είπαμε, είναι όλα θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων».

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου