Εστιατόριο με το όνομα «Rodos» θα ανοίξει στη Νέα Υόρκη

Εστιατόριο με το όνομα «Rodos» θα ανοίξει στη Νέα Υόρκη

Εστιατόριο με το όνομα «Rodos» θα ανοίξει στη Νέα Υόρκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1671 ΦΟΡΕΣ

Από τον ομογενή σεφ Εμεριλ Λαγκά που κατάγεται από το νησί

Ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ και ιδιοκτήτης ενός από τα πιο γνωστά εστιατόρια στη Νέα Ορλεάνη, Εμεριλ Λαγκάς (Emeril Lagasse), επιτέλους έκανε την είσοδό του στον γαστρονομικό κόσμο της Νέας Υόρκης.

Ο Λαγκάς σε συνεργασία με τους ομογενείς εστιάτορες Γιάννη Χατήρη (Yannis Chatiris) και Ελένη Βάρελη (Eleni Vareli) άνοιξαν το εστιατόριο με το όνομα «Rodos» στο λόμπι του ξενοδοχείου «Henri» στο Τσέλσι, στις 8 Ιανουαρίου.

Ο Χατήρης είναι επίσης ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Mykonos Blue» στο ξενοδοχείο «Hayden» και σύμφωνα με το «Eater New York», το χωρητικότητας 112 ατόμων εστιατόριο «Rodos», έχει πάρει το όνομά του από το νησί καταγωγής του ομογενούς.

Ωστόσο, ο Λαγκάς δεν φαίνεται πως θα αρκεστεί απλώς στο να παρουσιάσει μερικά πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Είναι έτοιμος να εξελίξει τις γεύσεις, παντρεύοντας την ελληνική κουζίνα με αυτή της Λουιζιάνα, που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως οστρακοειδή της Λουιζιάνα γεμιστά με ψύχα αστακού, πέρκα με αυγολέμονο, κοτόπουλο, ορζό και λεμονόσουπα. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα θα είναι και η ταραμοσαλάτα από χαβιάρι «Cajun».

Το πλήρες μενού υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του εστιατορίου.
Τα τελευταία δύο χρόνια, υπήρξε ένα μεγάλο κύμα κλεισίματος εστιατορίων που ανήκουν σε διάσημους σεφ, στην περιοχή της Νέας Υόρκης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα: «Phil & Anne’s Good Time Lounge» της Ανν Μπιουρέλ, «Amada» του Χοσέ Γκαρσέ, «Fatbird» της Κατ Κόρα και «American Kitchen and Bar» του Γκάι Φιέρι.

Εκτός από το γεγονός ότι ο Λαγκάς συνεχίζει να εργάζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές, είναι και ο βασικός διαχειριστής μιας επικερδούς αυτοκρατορίας δώδεκα περίπου εστιατορίων στη Νέα Ορλεάνη, το Λας Βέγκας, τη Φλόριδα και την Πενσυλβάνια.

Επίσης, έχει βραβευτεί πολλές φορές για την προσφορά στη γαστρονομία, με μεγαλύτερή του διάκριση το βραβείο «James Beard» το 1991.

Αν και έχει εστιατόρια σε πολλές αμερικανικές πόλεις και μια μακρόχρονη καριέρα στις κουζίνες, το «Rodos» είναι το πρώτο του εστιατόριο στη Νέα Υόρκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Εμεριλ Λαγκάς βρισκόταν ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους σεφ του Κόσμου για το 2017. Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», η περιουσία του ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι εκπομπές του προβάλλονται σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

(Πηγή: «Εθνικός Κήρυξ»)

Ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ και ένας από τους 10 πλουσιότερους σεφ  στον Κόσμο, Εμεριλ Λαγκάς. Πηγή: Wikimedia
Ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ και ένας από τους 10 πλουσιότερους σεφ στον Κόσμο, Εμεριλ Λαγκάς. Πηγή: Wikimedia

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη