Ενισχύονται τα αγροτικά ιατρεία με υλικοτεχνική υποδοχή 800.000 ευρώ

Με υλικοτεχνική υποδομή,  το κόστος της οποίας πλησιάζει τα 800.000 ευρώ,  θα ενισχύσει αγροτικά ιατρεία και κέντρα υγείας των νησιών η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα η περιφέρεια ανταποκρινόμενη στην έκκληση των γιατρών που υπηρετούν σε αυτές τις δομές για την κάλυψη των σοβαρών αναγκών που υπάρχουν, ικανοποίησε το αίτημά τους και σύντομα θα τα εφοδιάσει με εργαλεία και εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την εξυπηρέτηση των ασθενών τους.

Μάλιστα ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Θωμάς Σωτρίλλης, δήλωσε χτες… υπερήφανος για την απόφαση της περιφέρειας, καθώς πρόκειται,  όπως είπε,  για είδη πρώτης ανάγκης, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο με αυτό τον τρόπο τις δομές υγείας και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η υποδομή θα σταλεί σε 15 αγροτικά ιατρεία και 2 κέντρα υγείας της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Με την ευκαιρία αναφέρθηκε και στην παροχή του επιδόματος προς τους γιατρούς που στελεχώνουν άγονα και δυσπρόσιτα ιατρεία νησιών και το οποίο χορηγείται σήμερα σε 65 άτομα.

«Η περιφέρεια έχοντας υπόψη ότι υπάρχουν ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή στα αγροτικά ιατρεία και σε κέντρα υγείας έκανε έναν κατάλογο σε συνεννόηση με τους γιατρούς που υπηρετούν και τις κατά τόπους υγειονομικές υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών τους.

Το κόστος των ειδών έχει εγκριθεί ώστε να γίνει η εκταμίευση και η άμεση αγορά των υλικών τα οποία θα προωθηθούν στα συγκεκριμένα κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία. Αυτό είναι μία επιτυχία της περιφερειακής αρχής και το λέω με υπερηφάνεια, γιατί δεν είναι… συνεργάτης με το υπουργείο αλλά πρόκειται για μία προσφορά της περιφέρειας στα κέντρα υγείας και στα νησιά ξεχωριστά από την προσπάθεια του υπουργείου.

Αισθανόμαστε περήφανοι ότι μπορούμε να το κάνουμε και αυτό από ίδιους πόρους. Η υποδομή περιλαμβάνει την αγορά αναπνευστήρων, απινιδωτών, μικροεργαλείων και άλλων συσκευών. Πρόκειται για υλικά πρώτης ανάγκης που ζητήθηκαν από τους γιατρούς για τις ανάγκες των ιατρείων τους» δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Σωτρίλλης ο οποίος πρόσθεσε ότι η περιφέρεια βλέπει την αγωνία των γιατρών γύρω από τις ελλείψεις εργαλείων και οργάνων και εφόσον μπορεί να βοηθήσει στην προμήθειά τους το κάνει.

«Είναι ένα δεύτερο πρόγραμμα παροχής βοήθειας των πολιτών όπως και η αμοιβή των γιατρών ( επίδομα) που υπηρετούν στα άγονα ιατρεία και το οποίο έχει επεκταθεί και σε γιατρούς ειδικοτήτων οι οποίοι υπηρετούν σε κέντρα υγείας. Τώρα 65 γιατροί λαμβάνουν το επίδομα, καθώς η περιφέρεια εκτιμά ότι οι ανάγκες της υγείας είναι πρωταρχικές» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.