Σαντορινιός: Το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε με καθαρή εντολή

«Το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε». Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Ένα στοίχημα, είπε, που κερδήθηκε με μια καθαρή εντολή, προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια σειρά από ρυθμίσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας και της οικονομικής θέσης των πολιτών».

Αναφερόμενος στο επόμενο κρίσιμο κοινοβουλευτικό ραντεβού, για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διαμήνυσε ότι κανείς πλέον, μετά τη ρηματική διακοίνωση της γείτονος χώρας, που αποσαφηνίζει τόσο το θέμα της εθνότητας όσο και το θέμα της γλώσσας, δεν καλύπτεται από το φύλλο συκής διαφόρων προφάσεων για να μην ψηφίσει.

«Οι 300 βουλευτές θα κληθούν ν’ αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, την ιστορία τους και το μέλλον της χώρας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα ν’ αρνηθεί να γίνει η Ελλάδα κυρίαρχη στα Βαλκάνια. Κανείς δεν έχει δικαίωμα μια ενδιάμεση συμφωνία που κράτησε 24 χρόνια και μια αντιδικία, η οποία έχει ξοδέψει τεράστιο διπλωματικό κεφάλαιο, ν’ αρνηθεί τη λύση του προβλήματος. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιτρέψει στη Ρωσία και την Τουρκία να κάνουν πάρτι στα Βαλκάνια».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιτέθηκε με σφοδρότητα στο Κίνημα Αλλαγής, λέγοντας ότι πρέπει να πάψει ν’ αποτελεί ουρά της ακροδεξιάς.

«Μπορεί, είπε, η Ν.Δ να έχει προσχωρήσει στις ακροδεξιές θέσεις των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη. Είναι δικαίωμά της. Θεωρώ όμως ανεπίτρεπτο, μια ιστορική και προοδευτική παράταξη -όπως θέλει να λέγεται το Κίνημα Αλλαγής- να προσχωρεί στο νεοφιλελευθερισμό και στον εθνικολαϊκισμό».