Αιγαίο: Οι ανήθικες προκλήσεις των Τούρκων γιατί έχασαν και πάλι τη SAR

Αιγαίο: Οι ανήθικες προκλήσεις των Τούρκων γιατί έχασαν και πάλι τη SAR

Αιγαίο: Οι ανήθικες προκλήσεις των Τούρκων γιατί έχασαν και πάλι τη SAR

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1234 ΦΟΡΕΣ

Διπλά εκτεθειμένη έναντι της διεθνούς κοινότητας είναι η Άγκυρα μετά το νέο επεισόδιο στο σήριαλ της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, με τις υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι και Κουνελονήσι.

Δεν είναι μόνο η παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας αλλά κυρίως κάθε έννοιας ανθρωπισμού. Όπως προκύπτει τα "θεμέλια" αυτής της διπλής πρόκλησης μπήκαν πάνω σε ακόμα μια ανθρώπινη τραγωδία που γράφτηκε στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα με τις υπερπτήσεις οι Τούρκοι θέλησαν να ισοφαρίσουν ακόμα μια ήττα στον κρίσιμο τομέα της έρευνας και διάσωσης.

Στην περιοχή βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR) με τη συμμετοχή ελικοπτέρου SUPER PUMA της Πολεμικής μας Αεροπορίας και σκαφών του Λιμενικού Σώματος, καθώς από βάρκα που μετέφερε μετανάστες από τα τουρκικά παράλια είχε βρεθεί στη θάλασσα ένας εξ αυτών.

Μένοντας για ακόμα φορά θεατές στο έργο SAR των ελληνικών ΕΔ, οι Τούρκοι επιτελάρχες θέλησαν να κάνουν επίδειξη της καθυστερημένης παρουσίας τους στην περιοχή. Μάλιστα η δεύτερη υπέρπτηση πραγματοποιήθηκε όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η μακάβρια διαδικασία της αναγνώρισης του πτώματος του άτυχου μετανάστη.

Οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από το Κουνελονήσι και το Φαρμακονήσι
Νωρίτερα χθες, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 12:01 μ.μ. χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και 2 λεπτά αργότερα το ένα F-16 του σχηματισμού πέταξε πάνω από το Κουνελονήσι -νοτίως του Αγαθονησίου- στα 20.000 πόδια. Στη συνέχεια, ο τουρκικός σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών.

Λίγο αργότερα, ένα ακόμα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 12:42 μ.μ. χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως και 1 λεπτό αργότερα πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι στα 18.000 πόδια. Στις 12:44 μ.μ. ο τουρκικός σχηματισμός εξήλθε από το FIR Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, κατά πάγια τακτική.

Πηγή: onalert.gr

Διαβάστε ακόμη

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα

Αποτελέσματα 14ου διαγωνισμού φωτογραφίας της Dodekanisos Seaways

Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου