Στηρίζουν τους εκπαιδευτικούς οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Tη στήριξή του στους εκπαιδευτικούς που μάχονται ενάντια στο νομοσχέδιο το οποίο προωθεί η κυβέρνηση για την απασχόλησή τους, εκφράζει το κεντρικό συμβούλιο του συλλόγου ΔΕΠ του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δίνουν μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, με το οποίο επιχειρείται η καθιέρωση ενός «προσοντολογίου» ρύθμισης της εργασιακής απασχόλησης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Το νέο σύστημα προσλήψεων βάσει της μοριοδότησης συνόλου «ακαδημαϊκών προσόντων» και προϋπηρεσίας απαξιώνει το πτυχίο και την προϋπηρεσία, αποσυνδέει περαιτέρω το πτυχίο από τα επαγγελματικά δικαιώματα (μετά το πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας, έρχονται και άλλα ακαδημαϊκά προσόντα, όπως μεταπτυχιακά, διδακτορικά, δεύτερο πτυχίο κα.), εμπεδώνει τη λογική του διαρκούς ανταγωνισμού για τη συλλογή προσόντων και οδηγεί άμεσα σε απολύσεις αναπληρωτών.

Ταυτόχρονα μεταφέρει στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς την ευθύνη για την πρόσληψή τους ωθώντας τους σε έναν διαρκή αγώνα συλλογής «ακαδημαϊκών προσόντων», η απόκτηση των οποίων είναι εξόχως εμπορευματοποιημένη και εξαρτημένη από τις οικονομικές δυνατότητες της καθεμιάς και του καθενός.

Στον αγώνα των εκπαιδευτικών για την απόσυρση του νομοσχεδίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, απάντησε με τη βία και καταστολή των ΜΑΤ, που οδήγησε σε τραυματισμούς διαδηλωτών, μεταξύ αυτών και ενός βουλευτή, από ευθείες βολές χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, στις δύο μεγάλες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών (11/1 και 14/1).

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία τους και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους για:
- άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου
- μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση με βάση το πτυχίο και τη συνολική  προϋπηρεσία,

- μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών
- μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες
- συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας και ζωής για όλους τους λειτουργούς της εκπαίδευσης