Από τις 11 Απριλίου οι μαζικές αφίξεις τουριστών στη Ρόδο

Από τις 11 Απριλίου οι μαζικές αφίξεις τουριστών στη Ρόδο

Από τις 11 Απριλίου οι μαζικές αφίξεις τουριστών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2984 ΦΟΡΕΣ

Τέλος Μαρτίου θα ανοίξουν τα περισσότερα ξενοδοχεία

Το διάστημα από 11 έως 14 Απριλίου φαίνεται ότι θα έχουμε τις πρώτες μαζικές αφίξεις τουριστών στη Ρόδο, λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών στις 21 του μήνα.

Τότε, όπως δείχνουν τα στοιχεία, θα έχουμε κάθε μέρα αρκετά αεροπλάνα στο νησί, αφού κάθε χρόνο ο εορτασμός του συνδυάζεται με διακοπές για πολλούς Ευρωπαίους που επιλέγουν προορισμούς στο νότο λόγω του καλού καιρού και είναι αυτές που σηματοδοτούν και την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Πολλά ξενοδοχεία στο νησί που θα φιλοξενήσουν αυτούς τους τουρίστες έχουν ξεκινήσει ήδη τον προγραμματισμό τους για τις πρώτες εργασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να είναι έτοιμα.

Η τουριστική σεζόν για το νησί φαίνεται ότι θα ανοίξει εκτός απροόπτου στο τέλος Μαρτίου (30 ή 31) με πτήσεις από την Αγγλία, ενώ αναμένονται και τα στοιχεία από τα slots των αεροπορικών εταιριών στο τέλος του μήνα για να έχουμε μία πρώτη εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί η τουριστική περίοδος.
Τότε εκτιμάται ότι θα έχουμε και μία εικόνα για ένα ποσοστό των κρατήσεων που κυμαίνεται από 15% έως 20% καθώς αυτό το διάστημα έχουμε και τα early booking που συμβάλλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση της εικόνας.

Στο τέλος Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα της έρευνας
Στο τέλος του Γενάρη όμως θα έχουμε και την ολοκλήρωση επεξεργασίας των ερωτηματολογίων στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε στο νησί μας πέρσι ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου σε συνεργασία με το ACT (American College of Thessaloniki).

Η παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων θα γίνει στη Ρόδο πιθανόν στα τέλη Φεβρουαρίου ενώ όπως είναι γνωστό μία πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο τέλος του περασμένου χρόνου στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου αφού είχε ολοκληρωθεί η επεξεργασία των πρώτων 2.900 ερωτηματολογίων που διανεμήθηκαν την περσινή χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν συνολικά πάνω από 4.000 ερωτηματολόγια, αριθμός εξαπλάσιος από αυτόν που απαιτείται για να είναι το δείγμα αντιπροσωπευτικό στη συγκεκριμένη έρευνα.

Από την ανάλυσή τους είχε προκύψει ότι οι επισκέπτες μας, μας είχαν βάλει σαφώς καλύτερους βαθμούς, αλλά παρά τη βελτίωση που παρουσίασε η Ρόδος στις περισσότερες κατηγορίες, εντούτοις σε κάποιους τομείς υπάρχει ακόμα υστέρηση και πρέπει να βελτιωθεί το επίπεδο των υπηρεσιών.

Πάντως αυτή τη φορά η ανάλυση των αποτελεσμάτων θα έχει μεγαλύτερο εύρος καθώς ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων ζήτησε να δοθούν περισσότερα στοιχεία για το προφίλ και τις βαθμολογίες των τουριστών και να αποτυπωθούν ακόμα πιο συγκεκριμένες παράμετροι που θα αφορούν το νησί και το τουριστικό του προϊόν.

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη