Ο άξιος Ποσειδώνας και ο άξιος της μοίρας του Διγενής

Ο άξιος Ποσειδώνας και ο άξιος της μοίρας του Διγενής

Ο άξιος Ποσειδώνας και ο άξιος της μοίρας του Διγενής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 153 ΦΟΡΕΣ

Παίζοντας έξυπνα και πειθαρχημένα, η ομάδα της Καρπάθου νίκησε τον εκνευριστικά φλύαρο Διγενή με 1-0 και τον κράτησε καθηλωμένο στα χαμηλά της βαθμολογίας

Με επιπρόσθετους μπελάδες φόρτωσε τον Διγενή ο Ποσειδώνας με το προχθεσινό νικηφόρο πέρασμά του από το γήπεδο Κοσκινού.

Οι Καρπάθιοι πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους την έκτη φετινή νίκη τους, αυτή τη φορά με 1-0 και επιβεβαίωσαν πως διαθέτουν μία σοβαρή, νοικοκυρεμένη και αρκούντως ποιοτική ομάδα που ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει.

Όσο για τον Διγενή, εμφανίστηκε πνευματικά ανέτοιμος να διαχειριστεί την πίεση ενός αγώνα που έπρεπε να κερδίσει πάση θυσία.

Ενώ μπήκε στο παιχνίδι καλύτερα και προσπάθησε να χτίσει επιθετικό ρυθμό κυκλοφορώντας καλά την μπάλα απέναντι σ’ έναν αντίπαλο, που δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αμύνεται στο μισό γήπεδο, μετά το 24’, οπότε και βρέθηκε από το πουθενά πίσω στο σκορ, έχασε το μυαλό του, εγκλωβίστηκε στη νευρικότητά του και σπατάλησε τον υπόλοιπο χρόνο του ματς «φλυαρώντας» εκνευριστικά.

Όποτε η μπάλα έφτανε κοντά στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, ακολουθούσε κατά κανόνα κακή επιλογή, με τον τερματοφύλακα Γαλάνη να περνάει ένα μάλλον ξεκούραστο απόγευμα.

Στον αντίποδα, οι τακτικά πειθαρχημένοι Καρπάθιοι αμύνθηκαν συντεταγμένα, προστάτεψαν αποτελεσματικά και χωρίς να ζοριστούν ιδιαίτερα το προβάδισμα που απέκτησαν στα μισά του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο πρόσθεσαν ορισμένες επικίνδυνες αντεπιθέσεις, που άγχωσαν ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους και δεν τους επέτρεψαν να δημιουργήσουν, μέσα από ένα παιχνίδι ρυθμού, συνθήκες πίεσης.

Οι πρώτες καλές στιγμές του παιχνιδιού καταγράφηκαν στο 6’ και στο 8’, όταν οι Διακάκης και Νίκας δεν σημάδεψαν σωστά, ο πρώτος με κεφαλιά και ο δεύτερο με σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρες των Κώτη και Μικκιού από τα αριστερά.

Στο 24’, ο μέχρι τότε επιθετικά απών Ποσειδώνας σκόραρε. Ο Μαΐλης γύρισε την μπάλα στον Μανωλάγκα, εκείνος υποτίμησε τον κίνδυνο και το έριξε στις ντρίμπλες, ο Αναγνωστόπουλος τον πίεσε, το λάθος έγινε και ο Τσαβέλης δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1 με ψηλοκρεμαστό πλασέ προς την κενή εστία.

Επρόκειτο για σοκ, από το οποίο ο Διγενής δεν συνήλθε ποτέ. Το για λίγο άστοχο φάουλ του Νίκα στο 45+1, ένα δικό του συρτό σουτ μέσα από την περιοχή στο 59’ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, το οποίο εξουδετέρωσε ο Γαλάνης και μια άστοχη κεφαλιά του Κώτη στο 72’, έπειτα από σέντρα του Ζωάννου, ήταν ό, τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα του Σάσα Γιόνοβιτς.

Πιο κοντά σ’ ένα δεύτερο γκολ έφτασε αυτή του Γιάννη Καραμηνά, όταν στο 53’, ο Αρχοντούλης έπαιξε έξοχα το ένα δύο με τον Σπανό Μ., ξεχύθηκε μόνος του από τα αριστερά προς την εστία του Μανωλάγκα, ωστόσο αστόχησε για εκατοστά στο πλασέ που επιχείρησε προς την απέναντι γωνία.
Απαρατήρητοι πέρασαν ο διαιτητής Κυρίτσης και οι βοηθοί του Τσέτσος και Στεφανάκης.

Οι συνθέσεις:
Διγενής: Μανωλάγκας, Μοσκιού, Κώτης, Γιουλβανίδης, Μαΐλης, Χουτεσιώτης, Μικκιού (76’ Χατζηνικόλας), Κετσές (47’ λ.τ. Ζωάννου, 83’ Βιλανούτση), Νίκας (60’ λ.τ. Κατσαμάκης), Τσιπιζίδης, Διακάκης.

Ποσειδών Καρπάθου: Γαλάνης, Κεσίδης, Ζαρκαδούλας, Τσαγκάρης, Σπανός Ι., Φελλουζής, Μαντινάος, Αρχοντούλης, Αναγνωστόπουλος (88’ Νασόπουλος), Σπανός Μ. (69’ Φασουλέτος), Τσαβέλης.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους