Δημήτρης Γάκης: «Η Κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει το έργο της»

Δημήτρης Γάκης: «Η Κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει το έργο της»

Δημήτρης Γάκης: «Η Κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει το έργο της»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 136 ΦΟΡΕΣ

Σε συνέντευξή του, στην εκπομπή «Καθαρή Έξοδος» του ραδιοσταθμού 9.84, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, Νεκτάριου Νιώτη και Τζίνας Μοσχολιού, για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις κινήσεις της Κυβέρνησης μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, δήλωσε:

Για την επόμενη μέρα της Συμφωνίας των Πρεσπών:

Δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν υπάρχει περιεχόμενο για κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε εμείς, ως Έλληνες, να ψηφίσουμε για να επιβάλουμε σε ένα άλλο κράτος σχετικά με τη συνταγματική αλλαγή ή την ονομασία του. Δικό μας θέμα, των Ελλήνων, είναι να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της Χώρας μας, να εμποδίσουμε τη παραποίηση και την παραχάραξη της Ιστορίας μας. Και αυτά κατοχυρώνονται με διεθνείς συμφωνίες, όπως γίνεται με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Συμφωνία πρέπει να εγκριθεί με απόλυτη πλειοψηφία από το Κοινοβούλιο. Οι πολιτικές αντιδράσεις και οι λαϊκές κινητοποιήσεις λαμβάνονται υπόψιν βέβαια, αλλά οι εκλογές είναι το τεκμήριο της λαϊκής βούλησης. Και η Κυβέρνηση, ακούγοντας τη λαϊκή βούληση, οφείλει να βλέπει μπροστά και να χαράζει πολιτικές για το μακροπρόθεσμο συμφέρον του έθνους και του Λαού.

Για τις παραιτήσεις Κοτζιά και Καμένου:

Καλό είναι η πολιτική ζωή να μην λαμβάνει χαρακτηριστικά προσωπικής αντιπαράθεσης. Αυτό αποτελεί υποβάθμιση της πολιτικής ζωής. Δεν έχει νόημα λοιπόν να δοθεί η επιστολή παραίτησης στη δημοσιότητα και δεν είναι σίγουρα υπόθεση του Πρωθυπουργού της Χώρας να δημοσιοποιήσει την επιστολή Κοτζιά.

Για την πορεία της Κυβέρνησης στη συνέχεια:

Η Κυβέρνηση έλαβε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Κοινοβουλίου μετά την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ. και είναι επομένως υποχρεωμένη να συνεχίσει το έργο της. Αυτή την εντολή πήρε από τη Βουλή. Όποιος έχει αντίθετη άποψη, μπορεί να τη θέσει ενώπιὀν της. Τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης ψηφίζονται, όπως το τελευταίο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Αυτοί είναι οι κανόνες της Δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης