Μεγάλη η παρουσία στον νυχτερινό αγώνα δρόμου Rhodes Town Night Run

Δεκάδες ήταν οι συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Απόλλωνα Ρόδου και του νεοσύστατου φιλανθρωπικού σωματείου “ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ” για συμμετοχή το περασμένο Σάββατο στον νυκτερινό αγώνα δρόμου 19 χλμ. ώστε να ενισχυθεί η μικρή Ελευθερία στον αγώνα της να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Η εκκίνηση των περιπατητών, οικογενειών και μικρών παιδιών δόθηκε στις 19.05 και όλοι κινήθηκαν παραλιακά από το πεζοδρόμιο πίσω από το «Έλλη» προς Ενυδρείο, Ψαροπούλα με αναστροφή στο ύψος του βαρελιού του τροχονόμου στην αρχή της οδού Παπαλουκά  με επιστροφή στο Δημαρχείο.
Οι δρομείς, έχοντας πάντα στο μυαλό τους τη μικρή μας ηρωίδα, διένυσαν την εξής διαδρομή: Δημαρχείο-Ενυδρείο-Ψαροπούλα-Κάτω Πέτρες- Κρητικά- Φανερωμένη, αναστροφή Κάτω Πέτρες- Παπαλουκά - Βορείου Ηπείρου -Μόντε Σμιθ -Στήλες Ναού Απόλλωνα - Αρχαίο Στάδιο-ένα γύρο μέσα -ανάβαση στροφή προς εκκλησάκι Αγίου Νικολάου -κάθοδος Βορείου Ηπείρου-είσοδος Παλιά Πόλη από πύλη Ντ’ Αμπουάζ, προς Καστέλλο –Τζαμί- κάθοδος Σωκράτους -1ο κ 2ο σιντριβάνι, έξοδος προς Τάφρο από ταβέρνα Χατζηκέλη , έξοδος μπροστά από Τάφρο, παραλιακά προς λιμάνι Κολώνας προς μύλους- φάρο Αγίου Νικολάου -αναστροφή στο θηλυκό ελαφάκι-επιστροφή από Κοντίκι προς Νέα Αγορά- Μαντράκι και τερματισμό στο Δημαρχείο.

Όλοι οι συμμετέχοντες βοήθησαν οικονομικώς όσο μπορούσαν με τη συμβολική παρουσία τους σ’ αυτό το tour ουσιαστικά, αφού δεν κρατήθηκαν οι χρόνοι ούτε αριθμοί συμμετοχής.
Μετά και την εξαιρετική αυτή προσπάθεια και συμμετοχή, η οικογένεια της μικρής Ελευθερίας από τη Σιένα της Ιταλίας όπου βρίσκεται, θέλησε με το παρακάτω κείμενο να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν και στήριξαν τον αγώνα:

«19/01/19
Σιένα Ιταλίας
Σήμερα έγινε κάτι μαγικό, σήμερα μετά από τόσες εβδομάδες που είμαστε εδώ έλαμψε ο ουρανός της Σιένας μέσα στη νύχτα, έλαμψε ο ουρανός της με τα δικά σας φωτάκια για τη μικρή μας Ελευθερία, έλαμψε και ταξίδεψε το φως από την πανέμορφη Ρόδο μας και ήταν τόσο δυνατό τόσο φωτεινό, έλαμψε και μας δώσατε όλοι κουράγιο για αυτόν τον αγώνα που κάνουμε πια όλοι μαζί εσείς από εκεί με το φως σας και εμείς σαν γονείς για την κορούλα μας, γνωστοί και άγνωστοι, άνθρωποι με καρδιά και αγάπη που στις μέρες μας δεν την βρίσκεις εύκολα πια.

Το φως που ανάψατε όλοι μαζί σήμερα θα μας ακολουθήσει και θα μας φωτίζει για τις επόμενες εβδομάδες που θα είμαστε εδώ, για τους επόμενους μήνες που θα παλέψουμε, που θα παλέψει η κόρη μας με το χαμόγελο που έχει, γιατί δεν είμαστε εμείς που της δίνουμε δύναμη αλλά αυτή η ψυχούλα δίνει σε εμάς και ας μην μπορεί να μιλήσει ακόμα. Η μικρή μας Ελευθερία σας ευχαριστεί όλους, εμείς σαν γονείς σας ευχαριστούμε όλους μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, είναι κάτι που δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ κάτι που έκανε σε μια βραδιά να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όλους εσάς.
Θα νικήσουμε και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο!!!»